08 Ocak 2017 13:02

AKP'deki 'Avrasya rahatsızlığı' medyada

Hürriyet yazarı Akif Beki, AKP Hükümetinin Rusya’nın bölgesel politikalarına yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı yazdı. 

Paylaş

AKP Hükümetinin ABD-Batı ittifakından uzaklaşarak Rusya'nın bölgesel politikalarına yakınlaşmasına yönelik parti içi rahatsızlık medyaya da yansıyor. Hürriyet yazarı Akif Beki, Reina'daki saldırıdan sonra konuşan Suriye Parlamentosu Sekreteri Halid Abbud'un "IŞİD, Şam’ın yamacında. Ama bombalar Şam’da değil de niye Türkiye’nin şehirlerinde patlıyor, biliyor musunuz. Çünkü Suriye istihbaratı, örgütün kilit kontrol pozisyonlarına sızmayı başardı..." sözlerini hatırlatarak, "Bileceğiz ki IŞİD’e Şam sızdıysa Rusya da sızmıştır. Rusya’ya yaslanarak, Şanghay Beşlisi’ne güvenerek AB ve ABD’yle ortaklığımızı bozmayacağız" dedi; 'Üst akıl varsa Rusya'dır' mesajı verdi.

'ÜST AKIL ABD' DİYENLERE MESAJ

Beki, "Reina katliamını bak Esad üstlendi" başlıklı dünkü yazısında, "Konuşuyoruz, tartışıyoruz ya ‘Terör örgütlerini üstümüze kim salıyor’ diye... FETÖ’sü, PKK’sı, IŞİD’i birden saldırıyor, ‘Arkalarında aynı güç mü var’ diyoruz ya... Yoksa Rusya’yla yakınlaştığımız için bizi ‘güvenilmez ortak’ gördüler de... AB ile ABD tarafından cezalandırılıyor muyuz diye kuruyoruz ya...

Artık IŞİD saldırılarını hangi merkezin yönlendirdiğini öğrenmiş olduk" ifadelerinin kullandı. Abbud'un sözleri için "‘Sakın yanlış adrese mal etmeyin, biz yaptık’ der gibi... ‘Başınıza gelen her kötülüğü AB’den, ABD’den biliyorsunuz ama bizi de unutmayın, bir halta sayın’ der gibi..." ifadelerini kullanarak, ABD'ye yönelik ülke içindeki tepkilere de ayrı mesaj verdi.

Akif Beki yazısını, "Rusya’ya yaslanarak, Şanghay Beşlisi’ne güvenerek AB ve ABD’yle ortaklığımızı bozmayacağız." sözleriyle noktaladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilenler için dayanışma ADA'sında buluştular

SONRAKİ HABER

  Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de 1 günlük 'kar' tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa