08 Ocak 2017 11:21

Ankara'daki Gezi olayları sonrası 60 kişi 3,5 yıl dinlenmiş

Ankara'daki Gezi olayları nedeniyle  Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün 60 kişiyi 3,5 yıl boyunca dinlemiş

Paylaş

Tamer Arda Erşin
Ankara

Ankara'daki Gezi direnişi nedeniyle  Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, 60 kişiyi 3,5 yıl teknik takibe alıdığı ve telefonlarını dinlediği ortaya çıktı. Bu kişilerin takip altında oldukları ve telefonlarının dinlendiğinden savcılığın takipsizlik kararıyla haberi oldu.

Ankara'daki 2013 yılında gerçekleşen Gezi olayları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı, 86 kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucu 60 kişiye takipsizlik kararı verilirken, 26 kişi hakkında da dava açılmıştı. Savcılığın  hakkında takipsilik verdiği 60 kişinin 3,5 yıldır, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce (TEM) izlendiği ortaya çıktı. TEM soruşturma kapsamında 60 kişinin kamuya açık yerlerdeki faaliyetlerini, işyerlerini teknik araçlarla izlendi ve telefonlarının da dinlemeye alındı. Bu kişiler 3,5 yıldır, takip altında oldukları ve izlendiklerini ise savcılığın takipsizlik kararıyla öğrendi. 

Söz konusu olay soruşturma evrakına ise şöyle yansıdı: “5271 Sayılı CMK'nun 135. Maddesi uyarınca telekomünikasyon yoluyla iletişiminin dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi tedbiri ile 140. Maddesi uyarınca kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri ve işyerlerinin teknik araçlarla izlenmesine, ses veya görüntü kaydı alınması tedbirinin uygulandı.”

Savcılığın dava açılmasını istediği 26 kişinin hakkındaki dava  Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Davanın tarihi ise henüz belli değil.  (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadına tecavüze karşı 'imdat butonları' gelecek mi?

SONRAKİ HABER

Yaman: Hükümet her yaptığını onaylayacak üniversite istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa