08 Ocak 2017 11:07

Kadına tecavüze karşı 'imdat butonları' gelecek mi?

Ankara'da bir Özel Halk Otobüsü'nde 37 yaşındaki 2 çocuk annesine tecavüz edilmesi Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Özel Halk Otobüsü'nde 37 yaşındaki kadına tecavüz edilmesini Başbakan Yıldırım'a sorarak, “Toplu taşıma araçlarında fiziksel saldırı, cinsel taciz ve tecavüz olaylarına karşı doğrudan güvenlik birimleriyle bağlantılı 'imdat butonları' taktırılacak mı?” dedi.
Ankara'da bir Özel Halk Otobüsü'nde 37 yaşındaki 2 çocuk annesine tecavüz edilmesi Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, toplu taşıma araçlarına “imdat butonları” takılıp takılmayacağını mera ederek,” Bu uygulamanın zorunlu kılınması sağlanacak mıdır?” dedi. 

Tanrıkulu önergesinde, “Toplu taşıma araçlarında gerçekleşen saldırılara karşı tüm araçlarda 24 saat boyunca aktif olacak kamera sistemlerinin zorunla hale getirilmesi düşünülmekte midir, benzer olayların yaşanmaması için ne tür tedbirler alınmıştır?” sorularına yanıt aradı. Tecavüz ve taciz olaylarından sonra faillerin akıbetini de soran Tanrıkulu, “ Kaç saldırgan hakkında soruşturma başlatılmış, Kaç kişi gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır?” sorusuna Başbakan Yıldırım'ın yanıt vermesini istedi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Engelli mahkum kendini yakmış

SONRAKİ HABER

Ankara'daki Gezi olayları sonrası 60 kişi 3,5 yıl dinlenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...