08 Ocak 2017 10:42

İstanbul’da kar yağışı Pazartesi ve Salı devam edecek

İstanbul’da kar yağışı Pazartesi ve Salı da devam edecek. Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat.

Paylaş

İstanbul'da Cuma günü başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklıklar sıfırın altına düşerken meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da bugün gündüz en yüksek sıcaklık -2, hissedilen sıcaklık ise -20 derece olacak. 

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Öğrenciler ve veliler, "Pazartesi okullar tatil olacak mı?" sorusunun cevabını bekliyor. Buna ilişkin henüz İstanbul Valiliği'nden bir açıklama gelmedi. 

Bursa Valiliği, olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter'dan yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini duyurdu. Çanakale ve Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının bugün hafiflemesi, Pazartesi ve Salı günleri yeniden etkili olması bekleniyor. 3 gün boyunca fırtına şeklinde rüzgar ve kar yağışı nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir. 

İstanbul'da pazartesi ve salı günü aralıklarla orta kuvvette kar yağışı devam edecek. İl genelinde gündüz ve gece sıcaklığı oldukça düşük. Meteoroloji uzmanları, kentte kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıyor. 

Öte yandan, Pazartesi günü yağışlı hava tüm yurtta etkili olmaya devam edecek. İstanbul, Trakya, Sakarya'da aralıklı kar yağışları devam edecek. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de okullara kar tatili

SONRAKİ HABER

ODTÜ Mimarlık Topluluğu'ndan ihraç edilen hocalarına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa