08 Ocak 2017 10:02

Mülteciler kamplarda mahsur kaldı: Dört mülteci donarak öldü

Balkanların dondurucu soğuk havası mültecilerin çilesine çile kattı. Aşırı soğuklar nedeniyle en az dört mülteci yaşamını yitirdi. 

Paylaş

Euronews’ın haberine göre, Bulgaristan’da iki Iraklı ve bir Somalili ile Yunanistan’da bir Afgan göçmenin donarak can verdi. 

Batı Avrupa ülkelerine sığınma umuduyla yola çıkıp Balkan ülkelerinde mahsur kalan binlerce kişi mülteci kamplarına yerleştirildi. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, kamplara yerleşmeyen bin kadar göçmen atıl fabrikalarda, -20 derece soğukta kışı geçirmeye çalışıyor. Bir kısmı da resmi belgeleri olmalarına rağmen sınır dışı ediliyor.

BM: DURUM KAYGI VERİCİ

Yunan adalarındaki mülteclerle ilgili bilgi veren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Adrian Edward ise durumun endişe verici olduğunu söylüyor: “Özellikle Sisam, Sakız Adası ve Midilli’deki durum kaygı verici. Sisam adasında, aralarında küçük çocukların ve yardıma muhtaçların da olduğu, yaklaşık 700 kişi ısı sistemi olmayan çadırlarda barınıyor.”

Midilli adasında Karatepe Göçmen Kampı’ndaki konteynerlere yerleşen mülteciler, Moria Kampı’nda çadırda kalanlara göre nispeten daha şanslı. Sadece Midilli’de 5 bin 500 göçmen sığınma başvurularının sonucunu bekliyor. 

2015’in sonlarında, mültecilerin yeniden yerleştirilmesi ile ilgili imzalanan AB anlaşmaları kapsamında, Yunanistan’daki 66 bin 400 göçmenin iki yıl içerisinde diğer AB ülkelerine yerleştirilmesi hedefleniyordu. Ancak bugüne kadar bu göçmenlerden sadece yüzde 12’si diğer ülkelerce kabul edildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da yarın okullar tatil

SONRAKİ HABER

Fransa’da mültecilere yönelik şiddeti durdurun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...