08 Ocak 2017 07:57

Başbakan Yıldırım, Neçirvan Barzani ile görüştü

Başbakan Yıldırım, Irak ziyaretinin ikinci gününde Erbil'de Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Paylaş

Başika krizinin ardından ilk kez Irak'a giden Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, dün Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi ve Başbakan Haydar el İbadi ile görüştüğü ve ortak bildirinin açıklandığı resmi ziyaretinin ikinci gününde Erbil'e gitti. 

Yıldırım'ı, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda Federal Kürdistan bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Sağlık Bakanı Rekeft Heme Salih, Eğitim Bakanı Piştivan Sadık ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Fellah Mustafa törenle karşıladı. 

Yıldırım, havaalanındaki törenin ardından Barzani ile baş başa da görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Yıldırım ve Barzani, baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Görüşmeye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türkiye-Irak Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Galip Ensarioğlu, AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, TİKA Başkanı Serdar Çam ile diğer yetkililer katıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sürmene Çamburnu yangınında rant şüphesi

SONRAKİ HABER

İran: Gerilimin düşmesini memnuniyetle karşılıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa