08 Ocak 2017 06:17

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 6-12 derece düşüyor

Hava sıcaklığı Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Afyonkarahisar, Diyarbakır çevreleri ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de 'de kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Meteoroloji, yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yoğun olmak üzere kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyi ile kuzeydoğu kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Artvin dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde etkili olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL:  Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı. (-2)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (-1)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (4)

ANTALYA: Çok bulutlu, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlı. (12)

BOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (-7)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) akşam saatlerine kadar batı ilçeleri aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı karla karışık yağmurlu. (10) (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin hedefinde kamu personelinin güvencesi var

SONRAKİ HABER

THY bugün 17.00’ye kadar iç hat seferlerini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...