08 Ocak 2017 06:02

Berkin’in babası Sami Elvan: Davadan umudum yok

Başına isabet eden gaz kapsülünden ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, üç yıl sonra açılan davadan umutlu olmadığını belirtti.

Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz kapsülü isabet ettikten sonra kaldırıldığı hastanede 269 gün verdiği mücadeleyi kaybedip yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın 3 gün önce doğum günüydü. Yaşasaydı 18 yaşında olacaktı Berkin. Ailesi, doğum gününün ertesi günü Berkin'i öldüren F.D. adlı polisin, "olası kastla adam öldürme" suçundan hakim karşısında çıkacak günün 6 Nisan olduğunu öğrendi. Yıllardır dile getirdikleri, "Berkin'in katilleri yargılansın" sözlerini ölümünün bin 299'uncu gününde öğrenen Berkin'in babası Sami Elvan, yaşadıklarını ve mahkemeden beklentilerini dihaber'e anlattı. 

'TÜM MUTLULUKLAR BURUK'

Berkin'in vurulduğu günden bugüne hayatlarında iyi anlamda birşey yaşamadıklarını, olan güzel gelişmeleri ise hep buruk bir mutluluk ile karşıladıklarını ifade eden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Aslında sorarsanız ilk günkü gibiyiz. Hiçbir düzelme olmadı hayatımızda, hiçbir zaman aklımızdan çıkmıyor hakikaten çok zormuş. Bu patlamalarda yakınlarını kaybeden insanları bugün çok iyi anlıyorum. Umarım ülkemizdeki durumlar en kısa zamanda düzelir" dedi. 

'CEYLAN VE UĞUR'A SAHİP ÇIKILSAYDI...' 

"Daha önce Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz katledilirken eğer kamuoyu oluşturulabilseydi, failleri yargılansaydı, bugün benim oğlum da hayatta olurdu" diyen Sami Elvan, Kürt illerinde yaşanan ölümlerin Türkiye halkının tepkisizliğinden kaynaklandığı görüşünde. 

Berkin'nin gezi eylemlerinde simgeleştiğini ifade eden Sami Elvan, "Hiçbir zaman yalnız bırakılmadık, şimdi de yalnız değiliz. Fakat şu an Türkiye öyle bir duruma getirilmiş ki insanlar dışarı çıkmaya korkar oldu. Herhangi kalabalık bir ortamda yaşam güvencesi olmadığını anladılar tabi. Bizim gibi olan yüzlerce aile var bu ülkede, onlar nasılsa bizler de öyleyiz. Birbirimiz ile dayanışma icindeyiz" dedi. 

'MÜCADELE KALAN ÇOCUKLAR İÇİN'

Yürüttükleri mücadelenin sadece Berkin Elvan mücadelesi olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Benim oğlum bugün hayatta değil, geri de gelmeycek. O yüzden bu mücadele Berkin için değil tüm çocuklar içindir. Burada benim tabiî ki bireysel olarak yapabileceğim hiçbir şey yok. Ancak halk olarak bir şeyler yaparsak bu çocukları kurtarabiliriz belki.Çocuklarımızı katledenlerin bu ülkede elini kolunu sallaya sallaya gezmeye hakkı yok" diye konuştu. 

'UMUDUM YOK'

3 yılın ardından savcının polisler hakkında hazırladığı iddanemaye mahkemenin kabul etmesine ilişkin ise, Sami Elvan, "Benim için de bu iddanamenin hazırlanması ve kabul edilmesi sürpriz oldu" diyerek, şunları söyledi: "Gezi'de katledilen insanlarımızın davalarına baktığımızda gerçek bir yargılama hiçbiri için söz konusu olmadı. O yüzden bizim için de böyle bir ihtimal vermiyorum. Bizlere yani muhalif kesime yönelik adaletin işletilmediğini görüyoruz. Ben bunlardan yola çıkarak bize de adaletin gelemiyeceğini söylemiştim. Biz mahkemeden bir sonuç beklemiyoruz. Umarım hakkettiklerini bulurlar." Görülecek olan davadan umutsuz olduğunu dile getiren Sami Elvan, gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gideceklerini belirterek, "Adil bir yargılama olana dek bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. 

'HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN'

6 Nisan saat 10.00'da davanın görüleceğini hatırlatan Sami Elvan, "O gün gerçekten çok önemli bir gün. Türkiye çocuklarının yazgılarının kararının verileceği gün. O gün orada herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum" diyerek davaya sahip çıkma çağrısında bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çocuk cezaevinde 31 gündür açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Hükümetin hedefinde kamu personelinin güvencesi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...