08 Ocak 2017 05:47

İhraç edilen BES üyeleri: Mücadeleyi büyüteceğiz

Son KHK’yle ihraç edilen BES İzmir Şube üyeleri, ihraçların KESK'e yönelik tasfiye olduğunu belirterek, buna karşı mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Paylaş

Geçtiğimiz Cuma günü çıkarılan 679, 680 ve 681 nolu üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İzmir’de, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi 16 kişi ihraç edildi. İhraç edilenlerden 10’nun Türkiye İş Kurumu’nda (İş Kur) 6 kişinin ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çalıştıkları belirtildi. Kendileri üzerinden bir mesaj verilmek istendiğini belirten BES üyeleri, ihraçlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 

‘BİZLER ÖNDEKİ BARİKATLARIZ’

25 Kasım’da çıkarılan KHK’lerle açığa alınan BES Şube Kadın Sekreteri Maile Arıç, dün çıkarılan KHK ile ihraç edildiğini belirtti. İhraçların temel amacının ilk olarak örgütlenmeyi engellemek ve fiilen sendikayı bitirmek olduğunun altını çizen Arıç, “Sivil toplum örgütlerini kapattı ama sendikalara bunu yapamadı. Sendikalar da bu şekilde bitirilmeye çalışılıyor ve bizimle bir mesaj verilmek isteniyor. Buna üyelerimizin ve bize destek verenlerin düşmemesi gerekiyor. Dayanışma içerisinde olup var olan tuzağı boşa düşürmeliyiz. Biz öndeki barikatlarız onu yıkıyorlar sonra arkaya geçecekler” dedi. 

AÇILAN SORUŞTURMA YOK

2013 yılından bu yana Karabağlar ilçesinde İş Kur’da İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışan Çağlar Yıldız, ihraçların sebebinin bir korku atmosferi yaratmak olduğunu söyledi. İhraç edilen arkadaşlarının hakkında daha önce açılan hiçbir soruşturmanın olmadığını belirten Yıldız, ihraç edilen kişilerin tamamen keyfi bir şekilde seçildiklerine dikkat çekti. “Sistemin suç saydığı şeyleri işlemiş olsaydık gider kendimizi savunurduk ama öyle bir durum da söz konusu değil” diyen Yıldız, “Çok anti demokratik bir durum. Buna karşı mücadele ederek sendikaya sarılacağız. Dayanışma ilişkilerini örerek bu durumunda üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

BİRLİK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE...

9 Ocak Pazartesi günü üyeleriyle bir araya gelerek ihraçlar üzerine değerlendirmede bulunacaklarını ve daha sonra ihraçlara karşı itiraz edeceklerini belirten BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, “Birlik, dayanışma ve mücadele üçgeni içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. İhraçların topyekun KESK’e yönelik bir imha planı olduğunu söyleyen Sever, “Biz bu konuda bir bütün olarak arkadaşlarımıza dayanışmamızı sürdüreceğiz. Mücadele edeceğiz ve sonunda biz kazanacağız. Kurulduğumuz günden beri iş güvencesi, barış, demokrasi, insan hakları, çevre duyarlılığı ve daha özgür bir ülkede birlikte bir yaşamı savunduğumuzdan dolayı hedef halindeyiz” diye belirtti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Tayland’da sel: En az 18 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Çocuk cezaevinde 31 gündür açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...