08 Ocak 2017 05:46

Tayland’da sel: En az 18 kişi yaşamını yitirdi

Tayland’da günlerdir etkili olan geç Muson yağmurları sele neden oldu. En az 18 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Paylaş

Tayland’ın güneyinde yağmur nedeniyle meydana gelen selde ilk belirlemelere göre en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Ülkeyi vuran selde binlerce köy sular altında kaldı.

İçişleri Bakanlığı, bir haftadır etkili olan yağışların güneydeki 10 bölgede yaklaşık bir milyon kişiyi etkilediğini açıkladı. Hükümet, en az 18 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bir kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Sel sonucunda ülkenin güneyindeki yollar nehre döndü. Tarım arazileri sular altında kaldı, sel bölgedeki 1500'den fazla okula zarar verdi.

Tayland meteoroloji departmanına sel felaketi konusunda uyarıda bulundu ve sağanak yağışların en az iki gün daha etkili olacağını duyurdu. Hükümet dün yaptığı açıklamada, bölgedeki askeri kuvvetlerin sele teslim olan bölgelerin tahliyesine yardımcı olmak, geçici barınakaklar sağlamak ve acil yardım dağıtmak için harekete geçirildiğini açıkladı.

Selin normalde sonbaharde etkili olan ve Kasım’la birlikte son bulan Muson yağışlarının sarkması sonucu yaşandığı düşünülüyor. Yaşanan sel nedeniyle ülkedeki tren ve otobüs seferleri askıya alındı, yüzlerce turist uçuşlarını erteledi.

Bazı turistlerin sele rağmen eğlenmekten vazgeçmemesi dikkat çekti. Samui adasındaki bir turizm yetkilisi, "Bazı turistler selin tadını çıkarıyor, içkilerini yudumlayıp resim çekiyor ve yüzüyorlar" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa-İzmir karayolu,15 saat sonra trafiğe açıldı

SONRAKİ HABER

İhraç edilen BES üyeleri: Mücadeleyi büyüteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...