07 Ocak 2017 22:15

Eğitim Sen: Üniversite eğitimi lise seviyesine iniyor

Akademisyenlerin KHK’lerle ihraç edilmesine Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca tepki gösterdi.

Paylaş

Son yayınlanan KHK ile akademide yaşanan yeni ihraç dalgasını değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Öğretmenlere bazı il milli eğitim müdürlüklerinin yaptığı gibi akademide de rektörlükler demokrat insanları hedef haline getiriyor. Akademisyenlerin ihraç edilmesi için yalaka ve yandaş olmamaları yetiyor” dedi. Karaca, akademideki ihraçlarla üniversitelerdeki eğitimin lise ve ortaokul seviyesine ineceğini ifade etti.

Karaca, toplumsal yaşamla ilgili demokratik görüşünü bildiren insanların hedef haline geldiğini vurgulayarak, “Milli Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim müdürlüklerinde bazı çevreler demokratik görüşü olan öğretmenleri hedef haline getirmişti aynısı akademide yaşanıyor. Rektörlükler ve çevreleri demokratik görüşü olan akademisyenleri hedef tahtasına koyup ihraç listesine dahil olmasına yol açıyor. Üniversitelerde hükümet karşıtı tutum alan ve demokratik tepkilerini ortaya koyan kişilere yönelik özel bir çaba var. Onların ihraç edilmeleri için yandaş ve yalaka olmamak yetiyor” diye konuştu.

‘YANDAŞ KADROLAR OLUŞTURULUYOR’

Karaca, yaşanan ihraçların hukuksuz olduğu, ihraçlardan sorumlu olanların da rektörlükler olduğunu söyleyerek, “Rektörlük yönetimleri ihraçlarla kendi yandaş kadrolarını oluşturmaya çalışıyor. Akademisyenlerin kendi yönetim anlayışlarına itaat etmesini istiyor. Üniversitelerde bilimsel eğitim yerine lise ve ortaokul eğitimi istiyorlar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zor şartlarda çalışan tarım işçileri: Bari sigortamız olsa

SONRAKİ HABER

Kamyon kasasındaki tekstil işçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...