07 Ocak 2017 23:59

Saldırıda ölenler için okullarda fatiha okutuldu

Laiklik tartışmaları sürerken, İzmir'deki bombalı saldırı sonrası bazı okullarda, saldırıda yaşamını yitirenler için öğrencilere dua okuldu.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

AKP Hükümeti her gün yeni bir laiklik karşıtı düzenlemeye imza atıyor. Bunun son örneği İzmir’deki okullarda yaşandı.

İzmir Adliyesine yönelik bombalı saldırı sonrası bazı okullarda, saldırıda yaşamını yitirenler için öğrencilere dua okutuldu. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine, telefondaki sohbet grubundan, Adliye saldırısında katledilenlerle ilgili cuma günü okul çıkışında İstiklal Marşı öncesi saygı duruşu yapılması ve dua edilmesini bildirdi. Aynı şekilde Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de sohbet grubuna gönderdiği mesajda, okullarda şehitliğin anlatılmasını ve dua edilmesini istedi.  

ÜÇ KULFU ALLAHU BİR ELHAM

Cuma günü okul çıkışında Alsancak Cumhuriyet NSİ Kız Meslek Lisesinde din dersi öğretmeni mikrofondan üç “kulfuallahu”, bir“elham” okuduktan sonra öğretmen ve öğrencilerle beraber topluca “fatiha” okundu. Konak İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde ve Karabağlar NSİ Anadolu Lisesinde de öğrencilere “fatiha” okutuldu.

‘HER OKULUN İMAM HATİP YAPILMASI DEMEK’

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, kurumsallığı hiçe sayan yeni bir emir-komuta şekli oluşturulduğunu belirterek bunun hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığını vurguladı. Akkan, “Biri öneri şeklinde göndermiş oluyor, birileri emir olarak yerine getiriyor. Buradan bir ceza alınacak olursa İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün hiçbir yasal sorumluluğu yok. Örneğin laiklik karşıtı eylemden bir ceza ya da soruşturma işlemi yapılacak olursa okul müdürleri sorumlu burada” dedi.

AKP İktidarının halihazırdaki biçimiyle var olan laikliği de ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi saldırılarının söz konusu olduğunu belirterek, “Okulların resmi kapanış törenlerini dualarla,‘fatiha’larla yapmak demek her okulu imam hatip yapma anlamına gelmektedir. Buna karşı laiklik savunucularını harekete geçmeye, velileri duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

IŞİD emirinin ‘baş tacı’ çıktı

SONRAKİ HABER

Zor şartlarda çalışan tarım işçileri: Bari sigortamız olsa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...