05 Haziran 2012 09:41

MİT: Yeşil jandarma personeliydi

MİT, Eski Dersim Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yazı gönderdi. MİT, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Dersim ve Bingöl’de jandarma alay komutanlıkları emrinde görev yaptığını kaydetti.Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Ba

MİT: Yeşil jandarma personeliydi
Paylaş

MİT, Eski Dersim Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yazı gönderdi. MİT, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Dersim ve Bingöl’de jandarma alay komutanlıkları emrinde görev yaptığını kaydetti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 1994’te Dersim’de intihar ettiği iddia edilen eski Dersim Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında, MİT’e yazı göndererek, olayda sanık olarak görünen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın MİT için çalışıp çalışılmadığını sordu. MİT’in gönderdiği yazıda, Yeşil’in Albay Kazım Çillioğlu’nun ölüm tarihinde Dersim ve Bingöl Jandarma Alay Komutanlıkları emrinde görev yaptığı belirtildi.

Bu arada, Çillioğlu’nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ‘Bozo’ kod adlı Yusuf Geyik için Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı. (MALATYA)

ÖNCEKİ HABER

Bir çocuk kaç lira eder Başbakan?

SONRAKİ HABER

“Kürtaj cinayettir” demek cinayettir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...