07 Ocak 2017 17:16

Köln'de ırkçılığa karşı eylem

Yılbaşında yaşanan olayları bahane ederek eylem yapmak isteyen ırkçılar 'Köln geçit vermeyecek' inisiyatifi tarafından protesto edildi.

Paylaş

Bu yılbaşı ve geçen yılbaşında Köln'de yaşanan olayları bahane ederek eylem yapmak isteyen ırkçı gruplara karşı merkezi tren istasyonu önünde anti-faşistler tarafında bir protesto gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 300 kadar anti-faşistin katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda ırkçıların sığınmacıları suistimal etmesine izin verilmemesi çağrısı yapıldı.

Tren istasyonun arkasında bir araya gelen 50-60 kadar Pro NRW adlı ırkçı grup üyesi, tepkiye rağmen polis koruması altında kent içinde bir yürüyüş yaptı. Bin kadar polis eylemler sırasında görev yaparken, anti-faşistler zaman zaman ırkçıların yürümek istediği güzergahı kesti. Polis engelini aşarak ırkçıları durdurmak isteyen bir gösterici gözatına alındı.

Irkçı gösteriye daha önce 400 kişinin katılacağı açıklanmıştı. Ancak katılım beklenenin çok altında oldu.

Merkezi tren istasyonu önünde “Köln Geçit Vermeyecek” inisiyatifi tarafından yapılan eyleme başta SPD, Yeşiller, VVN/BdA olmak üzere çok sayıda örgüt katıldı. Eylemde Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Mattihas W. Birkwald, SPD Köln Başkanı Jochen Ott ve değişik kurumların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, polisin yılbaşı gecesi Kuzey Afrika ülkelerinden gelen insanları ayrırarak kimlik kontrolünden geçirmesini eleştiridi.

Irkçıların önümüzdeki hafta da yılbaşı gecesi yaşananları bahane derek eylem yapmak istemesine karşı anti-faşistler yeniden eylem yapacak. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da trafik kazası: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Umudun erik, üzüm, elma reçeli vardır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...