07 Ocak 2017 14:44

Kar yağışı hayatı durdurdu, yurttaşlar isyan etti

İstanbul’da kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü TEM Otoyolu’nda mahsur kalırken, yurttaşlar isyan etti.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından başlayan kar yağışı İstanbul’da hayatı felç etti. Trafik durma noktasına gelirken, yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Karayolları ekiplerine ait araçlar herhangi bir olumsuzluğa karşı kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Fakat bir çok bölgede küreme ve tuzlama çalışmasını yapılmaması tepkilere neden oldu. TEM yolu ve ana artellerdeki tuzlama çalışmaları da yetersiz kaldı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına bıraktığı görüldü. Kar lastiği ya da zinciri olmayan sürücüler yolda kaldı.

‘TEDBİRSİZLİKTEN BUNUN CEREMESİNİ BİZ ÇEKİYORUZ’

TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa yol ayrımında ise çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Sürücüler saatlerce araç içerisinde kurtarılmayı bekledi . Toplu taşıma araçları içinde mahsur kalan vatandaşlar ise açlık ve susuzluk sorunları yaşadı. Bir ambulans ise yolda mahsur kalan araçların arasından güçlükle ilerlediği görüldü. Yolda mahsur kalan sürücü Necmettin Keskin, “Durumu görüyorsunuz. İstanbul böyle, hazırlıksız yakalandık. Daha önce akşam dokuz gibi kaldık bıraktık aracı yürüyerek gittik. Tekrar arabayı çıkartmaya geldik. Bayağı uzun süre kar yağacak. Aracın burada kalmasını istemedik. Kar lastiğimiz de yok. Tedbirsizlikten bunun ceremesini biz çekiyoruz” dedi. Başka bir sürücü ise “Şu an bir saati geçti. Buradayım halen bekliyorum. Yollar kaygan, arkadaşları bekliyoruz. Yollarda tuzlama, küreme çalışmaları yok. Belediye nasıl böyle çalışıyor” dedi.

Belediye araçlarında meydana gelen aksama ve çalışmamasına tepki gösteren Mustafa Yıldırım adlı yurttaş da “Ben buradan belediyeye sesleniyorum. Şu kadar kar yağışında İstanbul’un hali böyle ise biz hiç evden çıkmayalım. İşimize gitmeyelim. Evimiz de aç kalalım, belediyenin bir an önce bunlara çözüm bulması gerekiyor. Allah bilir ben burada kaç saat bekleyeceğim? Yarın saat 8’de ben yine kalkıp işe gideceğim. Böyle olmaz ki mağduruz burada. Sultançiftliği’nde oturuyorum. Ne taksi var, ne metrobüs tam bir rezalet.” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI

Trafik Edirne yolunda TEM’de en çok Halkalı, Altınşehir rampaları ile TEM Ispartakule mevkiinde yaşandı. Evlerine varmak için vatandaşlar araçlardan inip yollarda yürüdü. Yol kenarlarında kalmış tırlar ise dikkat çekti.  İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle TEM otoyolu Bahçeşehir mevkisinde 7 tır kayarak kazaya neden oldu. Kaza nedeniyle TEM otoyolunun Edirne istikameti trafiğe kapandı. 

ÖĞRENCİLER SINAVA GİDEMEDİ

Evrensel'e konuşan bir genç de Sağmalcılar’da bir ilkokulda açık öğretim sınavlarına gideceklerini ancak evlerinde mahsur kaldıklarını söyledi. Genç, yarım saat boyunca metro gelmediğini bu yüzden sınava geç kaldığını bildirdi. Yetkililere isyan eden genç, ‘O zaman sınavı neden iptal etmiyorlar?’ dedi.

HAVA ULAŞIMI DURDU

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), önceki gün ve dün Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapacağı 500 seferini iptal etti. Seferlerin iptal edilmesi nedeniyle yüzlerce yolcu havalimanında kaldı. Kar yağışının etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı. 

ANADOLU YAKASINDA KAR

Kar Anadolu yakasında da etkili oldu. Maltepe’de bazı araçlar ara yollarda kalınca, sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Kar nedeniyle patinaj çeken araçların bagajlarına oturan yurttaşlar ağırlık oluşturarak araçların  kurtulmasını sağladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kız kulesi kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kadıköy Meydanı beyaza büründü. 

İZMİR’DE YÜKSEKLERE KAR YAĞDI

İzmir’de de dün sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde ve kent merkezinde etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi.
Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle İZBAN Banliyö tren seferleri durdu. İZBAN’ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle işletme yapamıyoruz. TCDD ekipleri duruma müdahale ediyor. ESHOT devreye girdi” denildi.

HAVALİMANINDA KAR ÇİLESİ

İSTANBUL’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bir çok uçak seferleri iptal oldu. İptal olan sefer nedeniyle bazı yolcular otellere yönlendirilirken bazıları geceyi terminaldeki banklarda ve yerlerde uyuyarak geçirdi.

TUZLAR NİYE KULLANILMIYOR?

KAR yağışının en çok hissedildiği yerlerden biri de Gazi Mahallesi idi. Mahalleden arayan okurlarımız mahallenin bütün yollarının kardan kapalı olduğunu söylerken mahallenin hemen yukarısında da  büyük tuz deposu olduğunu ilettiler. Tuz deposunun fotoğrafını da çekip gönderen okurlarımız “Depodaki tuzlar neden mahallemizde kullanılmıyor?" diye duruma tepki gösterdiler.  

KARA RAĞMEN DENİZE GİRDİ!

İSTANBUL Üsküdar’da ise bir kişi kar ve soğuk havaya aldırış etmeden denize girdi. Sabah saatlerinde Üsküdar sahil Kız kulesi yakınana gelen 48 yaşındaki Baki Ünal şortunu giydikten sonra suyun sıcaklığına baktı. Ünal, bir süre sonra denize atlayarak yüzmeye başladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tereddüt etme!

SONRAKİ HABER

Reina saldırganının kimliği netleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...