07 Ocak 2017 12:49

Evrensel Gazetesi Tuzla’da okurlarla buluştu

Ercüment Akdeniz ve Nilgün Tunçcan Ongan, Tuzla'da Evrensel okurlarıyla bir araya geldi.

Paylaş

Evrensel Gazetesi çalışanlarından Ercüment Akdeniz  ve Evrensel köşe yazarı Nilgün Tunçcan Ongan, Tuzla’da okurlarla buluştu. 

Aydınlı Mahallesi Mempisto Cafe’de gerçekleşen buluşmada; Türkiye’deki siyasi gidişat, OHAL uygulamaları, anayasa tartışmaları, son dönemde artan şiddet olayları ve kör terör eylemlerinin halk içindeki yansımaları tartışıldı.

OHAL İŞÇİYE ZULÜM GETİRİYOR

Sürece dahil ilk değerlendirmede bulunan Nilgün Tunçcan Ongan, akademik özgürlüğe, basına, işçi ve emekçilere yönelik saldırıların her geçen gün artarak devam etmesine OHAL ve KHK’lerin kolaylaştırıcı bir ortam yarattığına dikkat çekerek, hak gasbına uğrayan güçlerin birleşik bir muhalefeti örmesi gerektiğini söyledi.

Metal işkolunda alınan grev kararlarına işaret eden Ongan, “Bu karanlık gidişatı tersine çevirmek için sınıf mücadelesinin yükseltilmesi gerekir ve bir işçi gazetesi olarak Evrensel tam da bunu yapmaya çalışmaktadır” dedi. Asgari ücret, bireysel emeklilik, metal sözleşmeleri gibi gündemlerin sınıfın ana gündemi olduğunun altını çizen Ongan “Ama bugün Türkiye’de can güvenliği sorunu emekçinin karşı karşıya olduğu bir gündem haline gelmiştir. Bunun temel nedeni ise uygulanan savaş ve sömürü politikalarıdır. OHAL sürecinde sermaye ve iktidarın istediği bütün yasalar jet hızıyla geçiyor. Bu da gösteriyor ki; OHAL işçiye zulüm getiriyor” dedi.

SAVAŞ MEDYASINA KARŞI EVRENSEL

Ongan’dan sonra konuşan Ercüment Akdeniz de, KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu kadar Evrensel gazetesinin de gücünü işçi ve emekçilerden aldığını söyledi.  Akdeniz, Ortadoğu’daki son gelişmelerle birlikte Türkiye burjuvazisinin hem yeni bir blok hem de yeni bir rejim arayışında olduğunu belirterek “Sınır ötesi operasyonlar ve yeni anayasa tartışmaları tam da bu arayışın bir ifadesidir” dedi. Yeni Osmanlıcılık rüyasının ülkeyi yine sonu belirsiz maceralara ve savaşa ittiğini dile getiren Akdeniz, Evrensel’in "Savaş baronlarının medyasından farklı olarak barışı savunmaya devam edeceğini" söyledi.

Ahmet Şık’la birlikte tutuklu bulunan gazetecilere ve muhalif basın üzerindeki baskılara da değinen Akdeniz, Metin Göktepe’nin en zor günlerde bile gerçek haberi halka ulaştırma mirasının bir simgesi olduğunu ifade etti. Buluşma daha sonra soru cevap bölümü ile devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

{{303014}}E

ÖNCEKİ HABER

Kayak pisti olmayan Yüksekova'da kayaklı koşu yarışması

SONRAKİ HABER

İnadına kadın, inadına müzik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa