07 Ocak 2017 12:24

İbadi: TSK'nin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaştık

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, TSK askerlerinin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaşıldığını duyurdu.

Paylaş

Irak devlet televizyonu, Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, TSK askerlerinin Başika'dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu.

Irak devlet televizyonu, İbadi'nin, Irak tarafının talebi olan Başika'daki TSK mensubu askerinin bölgeden çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söylediğini duyurdu.

Televizyon anlaşmanın ayrıntılarını açıklamadı.

Irak merkezi yönetimi uzun süredir TSK'nin bölgeden ayrılmasını istiyordu.

ERDOĞAN, 'BENİM KALİTEMDE DEĞİLSİN' DEMİŞTİ

Erdoğan, 11 Ekim'de İbadi'ye yönelik yaptığı açıklamada  "Biz şu anda Irak'ta yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, şimdi yine söylüyorum... Bana şahsıma hakaretler ediyor. Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kalitemde değilsin, kıratımda değilsin Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu Irak'ın başbakanı. Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için, Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var. Bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Maside Ocak serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Kadın hakları insan haklarıdır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...