07 Ocak 2017 11:08

‘Saldırıdan BES üyeleri sorumlu değil’

BES İzmir Şubesi, adliye saldırısı sonrası üyelerinin gözaltına alınmasıyla, saldırıdan BES üyeleri sorumluymuş gibi bir algı yaratıldığını söyledi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Adliyeye yönelik saldırının ardından gözaltına alınan BES üyelerinin saldırı ile bir ilgilerinin olmadığı ifade edilerek bir an önce serbest bırakılmaları istendi.

Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever,  “İstanbul Ortaköy Reina katliamının acısı henüz geçmemişken, İzmir Adliyesine yönelik  saldırı yaşandığını belirterek, “Öncelikle, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Adliye emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

SORUMLU ARKADAŞLARIMIZMIŞ GİBİ BİR ALGI YARATILIYOR

Büro Emekçileri Sendikası olarak her türlü şiddet eylemini reddettiklerini ve Adliyeye yönelik saldırıyı lanetlediklerinin ifade eden Sever, “Son İzmir saldırısından hemen sonra aralarında üye ve temsilcilerimizin de bulunduğu adliye çalışanları gözaltına alınmış, üye ve temsilcilerimizin neden alındığı konusunda bilgi alınamamakta, avukat ve ailelerinin görüşmelerine izin verilmemektedir. Bu yolla arkadaşlarımız adeta saldırının sorumlularıymış gibi bir algı yaratılmaktadır” dedi.

Üye ve temsilcilerinin yaşanan saldırıyla hiçbir ilişkisinin olmadığına, suçsuz olduklarına inandıklarını dile getiren Sever, “Bu nedenle gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

16 BES ÜYESİ DAHA İHRAÇ EDİLDİ

Son çıkan 679 sayılı Kararname ile binlerce kamu emekçisi ile SGK ve İŞKUR başta olmak üzere İzmir’de 16 BES üyesinin daha işinden edildiğini ifade eden Sever, “Artık yeter, işimizden aşımızdan ekmeğimizden yoksun bırakılmak istemiyoruz. İşyerimizden, evimize sağ salim dönmek istiyoruz. Vatandaşlar bugün nerde bir patlama olacağı endişesi yaşamasın istiyoruz. İnsanlarımız ölmesin istiyoruz” dedi.

Sever, siyasileri daha duyarlı olmaya, toplumu kutuplaştırıcı söylemlerden vazgeçmeye, çağırarak, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ölüme karşı yaşamı, barış ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kar yüzünden 2 otobüs yan yattı, 35 km araç kuyruğu oluştu

SONRAKİ HABER

Egedemir’deki patlamada yaralanan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...