07 Ocak 2017 09:43

10. Çukurova Kitap Fuarı açıldı

Bugün başlayan Çukurova Kitap Fuarı'nda konuşan Doğan Hızlan, 'Kitap okuyan adam öldürmez' dedi.

Paylaş

Çukurova Kitap Fuarı bugün başladı. Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Fuar, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açarak 15 Ocak Pazar akşamına kadar 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, 2016'da savaş ve çatışma ortamında kitap sayısının düşmesini beklediklerini ancak şaşırtıcı şekilde yüzde 7.4 arttığı bilgisini verdi. Her yıl kitap sayısının yüzde 5-10 arasında arttığını ifade eden Zeynioğlu, bunda kitap fuarlarının etkisi olduğunu dile getirdi.

'HEPİMİZİ KİTAPLAR KURTARACAK'

Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, kültürün evde başlayıp okulla devam ettiğini belirterek kitapların eve ulaşmasını sağlayan kitap fuarları ile bir şehrin kitaplara sahip çıkmasının önemli olduğunu söyledi. Fuarların yerelde yaşayan sanatçıları da ortaya çıkardığını ifade eden Hızlan, “Fuarların bir başka kültürel yanından bahsetmek istiyorum. Buraya gelenler, kitap okuyanlar adam öldürmez. Hepimizi kitaplar kurtaracak. Ben buna inanıyorum” dedi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, onuncu yılında çok sayıda yazarı konuk edecek. Panel, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliğine 300 yazarın katılacağı fuar etkinliklerine dokuz gün süresince Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Mustafa Armağan, Canan Tan, Ayşe Kulin, Adnan Özyalçıner, Canan Karatay, Ahmet Ümit, Yılmaz Özdil, Deniz Kavukçuoğlu, Fatoş Güney, Altan Öymen, Enver Aysever, İbrahim Kaboğlu, Ercan Karakaş, Nuray Sayarı, Yekta Kopan, İsmail Saymaz, Feyza Hepçilingirler, Rıza Kıraç, Koray Yersüren, Büşra Küçük, Kahraman Tazeoğlu, Ataol Behramoğlu ve İpek Ongun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda yazar okurları ile buluşacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencileri hocalarına sözcüklerle sahip çıktı

SONRAKİ HABER

İHD'den 'OHAL'e hayır' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...