07 Ocak 2017 05:13

OHAL keyfiyeti: 35 gündür hücrede tutuluyor

Silifke Cezaevi'nde tutuklu Hamza Çiçekçi 35 gündür tek kişilik hücrede tutuluyor. Çiçekçi’nin birçok ihtiyacı karşılanmıyor.

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 Aralık 2016’da gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyesi olma ve örgüt propagandası yapma” suçlaması ile tutuklanan Hamza Çiçekçi, avukatı aracılığı ile İHD Şubesi'ne yaptığı başvuruda 35 gündür Silifke Cezaevinde hücrede tutulduğunu aktardı. Taleplerinin cezaevi yönetimi tarafından kabul edilmediğini belirten Çiçekçi, gazete, tıraş olma, havalandırmaya çıkma, sigara, sıcak su ve çay gibi taleplerinin yerine getirilmediğini kaydetti. Çiçekçi, tutulduğu hücrenin yakınında inşaat çalışması yürütüldüğünü ve bu nedenle inşaat ve çimento tozuna maruz kaldığını aktardı.

‘GARDİYANLARIN KEYFİ UYGULAMASINA MARUZ KALIYOR’

Çiçekçi’nin oğlu Hüseyin Çiçekçi de, OHAL süreci adı altında birçok kötü muameleye göz yumulduğunu ifade ederek, babasının nakil talebi olduğunu ancak yerine getirilmediğini vurguladı. Çiçekçi, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan babasının gardiyanların keyfi uygulamalarına maruz bırakıldığını söyledi.

Çiçekçi’nin avukatı Yılmaz Talay, müvekkilinin nakil talebinde bulunduğunu hatırlatarak, müvekkilinin tek başına bir hücrede tutulmasının insan haklarına aykırı olduğunu hatırlattı.

Konuya ilişkin sorulara cevap veren Silifke Cezaevi yöneticileri, Çiçekçi’nin tek başına tutulduğunu kabul ederek, sevk işlerinin önümüzdeki hafta içinde gerçekleşeceği söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'in yüksek kesimlerine kar yağdı

SONRAKİ HABER

6 Ocak 2017'de yayınlanan 679 sayılı KHK'nin tam metni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...