07 Ocak 2017 02:20

Dışişleri’nin referansı Ahmet Şık

Dışişleri Bakanlığı, FETÖ’nün kumpaslarını dünyaya anlatırken Ahmet Şık’ın mağduriyetini örnek gösterdi.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişimini bütün ülkelere anlatmak amacıyla hazırladığı “15.07.gov.tr” adlı internet sitesinde darbe girişimi öncesi Türkiye’de yaşananlar sıralanırken, FETÖ’nün “gazetecilere karşı linç kampanyası” yürüttüğü vurgulanarak örnek olarak Ahmet Şık’ın 2011 yılında tutuklanması da yer veriliyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Dışişleri Bakanlığı; dünyaya FETÖ yapılanmasını ve Türkiye’de yaptığı kumpasları sıralarken; örnek gösterdiği Ahmet Şık’ın FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanması da akılları karıştırıyor.

Sitede; “15 Temmuz 2016 Halkın Zaferi” başlığıyla darbe girişimi sırasında yaşananlar kronolojik olarak saatlere göre sıralanıyor. İngilizce hazırlanan internet sitesinde fotoğraf ve videolarla 15 Temmuz’da yaşananlar saat saat anlatılıyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde darbe girişimi öncesinde yaşananların sıralandığı “Before Coup Attempt” (Darbe girişiminden önce) adlı bölüm de yer alıyor. Söz konusu bölümde, FETÖ’nün darbe girişimi öncesi Türkiye’de işlediği suçlar ve yaptığı kumpaslar sıralanıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesi'ne dönük IŞİD tehdidi meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Sesi ekrandan veren televizyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...