07 Ocak 2017 02:17

İstanbul Üniversitesi'ne dönük IŞİD tehdidi meclise taşındı

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, İstanbul Üniversitesi’ne dönük IŞİD tehdidini meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD’in İstanbul Üniversitesi’ne dönük saldırı tehdidiyle ilgili İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Soru önergesinde IŞİD karşıtı bildiri dağıtan öğrencilere dönük yaşanan saldırıyı hatırlatan Toğrul, IŞİD yanlısı saldırgan grubun polis v özel güvenlik birimleri tarafından korunduğunu söyledi.

Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle hazırlanan soru önergesinde yer alan sorular şu şekilde sıralandı:
- Söz konusu olaylarda toplam kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanlardan kaçı IŞİD yanlısı öğrencilerden oluşmaktadır?

- Polis, olaylar sırasında okulun dışına çıkarmış olduğu IŞİD yanlısı öğrenciler ile ilgili herhangi bir işlem yapmış mıdır? Yapmamış ise neden yapmamıştır?

- İstanbul Üniversitesinde çıkan olaylar sonucunda güvenlik kameraları üniversite ve bakanlığınız tarafından incelenmiş midir? İncelenmiş ise bu incelemeler sonucunda herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? İncelenmemiş ise neden incelenmemiştir?

- İstanbul üniversitesindeki IŞİD yanlısı öğrencilerin polisin bilgisi dâhilinde, tek tip kıyafetlerle ve ellerinde çivili sopalarla içeri girmesi konusunda, bakanlığınız herhangi bir soruşturma başlatacak mıdır?

- Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren kişiler İstanbul Üniversitesi öğrencileri midir? İstanbul Üniversitesi öğrencileri ise Üniversite ve Emniyet söz konusu öğrenciler hakkında herhangi bir hukuki yaptırım uygulanmış mıdır?

- Polisler sol görüşlü öğrencilere yönelik çok ciddi sert önlemlerde bulunurken, söz konusu IŞİD yanlısı öğrencilere yönelik neden bu kadar toleranslı ve iyi niyetli davranmaktadır?

- ‘Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’ üyeleri kimlerdir? Yasal olarak böyle bir oluşum veya dernek söz konusu mudur? Bakanlığınız olarak ‘Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik’ üyeleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz?

- IŞİD’in İstanbul Üniversitesine yönelik herhangi bir saldırı girişimi içerisinde bulunacağına dair istihbari bir bilgiye sahip misiniz?Bu görsellerden haberdar mısınız?

- İstanbul Üniversitesi'nde güvenlik önlemlerini arttırdınız mı? Reina saldırısında yaşanan güvenlik zafiyet benzer bir zafiyet yaşanmaması için ne gibi önlemler aldınız? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da kar yağışı gece de etkili oldu

SONRAKİ HABER

Dışişleri’nin referansı Ahmet Şık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...