05 Haziran 2012 09:11

Mardin’de kadın yürüyüşü

Mardin’deki kadın örgütleri, düzenledikleri yürüyüşle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her kürtaj bir Uludere’dir” açıklamasını protesto etti.BDP Mardin il binası önünde bir araya gelen bir grup kadın, AKP Mardin il binasına yürümek istedi. Yürüyüşe, aralarında BDP Mardi

Mardin’de kadın yürüyüşü
Paylaş

BDP Mardin il binası önünde bir araya gelen bir grup kadın, AKP Mardin il binasına yürümek istedi. Yürüyüşe, aralarında BDP Mardin İl Eş Başkanı Sihem Elveren Alp, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman, belediye kadın meclis üyeleri, kadın kurumları temsilcilerinin yanı sıra birçok kadın katıldı. Kadınların yürüyüşü AKP il binasına 100 metre kala çevik kuvvet polislerince engellendi. Engellemenin ardından kadınlar ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından polisler yürüyüşe izin vermeyince kadınlar 15 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Burada açıklama yapan Emine Konak, kadınların kürtaj hakkının ellerinden alınarak bedenlerinin, emeklerinin ve geleceklerinin denetim altına alınmaya çalışıldığının farkında olduklarını söyledi. Kadınlar üzerine getirilen sınırlamalara izin vermeyeceklerini belirten Konak, “Başbakan devletin tasarrufundaki her şeyden sorumludur. Yani Uludere Katliamı, Hopa’daki devlet şiddeti, tecavüzcülerin cezalandırılması, N.Ç. davası, kadın katillerinin haksız tahrik ile taçlandırılması bizzat Başbakanın sorumluluğundadır. Ancak kadın bedeni cinselliği ve doğurganlığı Başbakanın ve devletin tasarrufunda değildir” dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

ANKARA’NIN ÇİÇEKLERİ BAHÇIVAN KADINLARIN ELLERİ

SONRAKİ HABER

Birlik olsak, sorunlarımızı çözeriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...