07 Ocak 2017 00:53

MHP’de çatlak derinleşiyor

MHP Milletvekili Zihni Açba: Tüm vekiller hür iradesiyle oy verecek, AKP’liler dahil.

Paylaş

Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifi, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘şahsen’ Meclis’te de referandumda da ‘Evet’ oyu kullanacağını beyan etmesiyle birlikte MHP içinde tartışılmaya devam ediyor.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya’nın Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesinin ardından Sakarya Milletvekili Zihni Açba da açıklamalar yaptı.

T24’e konuşan Açba “MHP’deki fire” diye bir tartışma yürütülmesini doğru bulmadığını, zira bu teklifin MHP’nin değil, AKP’nin teklifi olduğunu söyledi.

Açba, “Anayasa teklifi AKP ile ortak hazırlanmadı mı?” sorusuna da dikkat çekici bir yanıt verdi:
“AKP kendi teklifini getirdi. MHP de, ‘Bunlar, bunlar olmaz kardeşim, şunları bu şekle sokun’ diye müdahalede bulundu. ‘En son noktada bu MHP’nin kabulüdür’ değil. AKP ‘Biz bu kadarını yapabiliyoruz ancak bu kadarına bizim yetkili makamda bulunan kişiler veya yetkililerimiz bu kadarına müsaade ediyor’ diye bir teklif getirdiler. MHP de ‘Bizim söyleyeceklerimiz bundan ibaret değil, bunlar komisyonda da görüşülsün’ şeklinde komisyona havale edildi. Komisyonda bir takım maddeler çıkarıldı yine çıkarılması gereken eklenmesi gereken maddeler de olabilir. Ama bu iktidar partisinin AKP’nin bir anayasa değişiklik teklifi olarak Meclis’e geldi. Eğer MHP ile AKP ortaklığında bir teklifi olsaydı onun altında MHP’li milletvekillerinin de imzası olurdu. MHP milletvekillerini böyle bir teklifin altında imzası yok.”

Bahçeli’nin ‘ben’ diliyle konuşarak vekillerin ‘hür iradesi’ne dikkat çektiğini belirten Açba, “Anayasa oylamasında bu Meclis’in her üyesi kendi hür iradesiyle oy kullanacaktır. Bunun üzerine bas basa söylüyorum. Buna iktidar milletvekilleri de bana göre dahildir. ‘Bizim 316 milletvekilimiz buna imza vermiştir, ‘evet’ oyu kullanacaktır’ şeklindeki beyanlar da bana göre Anayasa’nın ruhuna aykırı beyanlardır, geçerli beyanlar değildir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atletico Madrid’in zorlu Eibar sınavı

SONRAKİ HABER

Pedallar tablete bağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa