07 Ocak 2017 01:15

Çukurova Kitap Fuarı bugün açılıyor

Fuarda bu yıl Şair Ahmed Arif doğumunun 90. yılı, Fahri Erdinç ise doğumunun 100. yılı ile anılacak.

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Çukurova Kitap Fuarı, 7-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Çukurova Kitap Fuarı programında; panel, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliğine yaklaşık 300 yazar katılacak. Fuarda bu yıl Şair Ahmed Arif doğumunun 90. yılı, Fahri Erdinç ise doğumunun 100. yılı ile anılacak. Çukurova denince akla ilk gelen Usta Yazar Orhan Kemal’in eserleri de her yıl olduğu gibi memleketlileriyle buluşacak.

Dokuz gün boyunca, Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Mustafa Armağan, Adnan Özyalçıner, Canan Karatay, Ahmet Ümit, Yılmaz Özdil,  Deniz Kavukçuoğlu, Fatoş Güney, Altan Öymen, Nuray Sayarı, Yekta Kopan, İsmail Saymaz, Feyza Hepçilingirler, Fehim Taştekin ve İpek Ongun’un da aralarında bulunduğu pek çok yazar, şair, gazeteci ve akademisyen okurlarıyla buluşacak.

 

DOĞUMUNUN 100. YILINDA FAHRİ ERDİNÇ

Fahri Erdinç, ömrünün büyük bölümünü Bulgaristan’da geçirmiş bir yazar. 2017, onun doğumunun 100. yılı. Şiir, öykü, roman ve anı türünde birçok kitabı bulunan Erdinç, anısına fuarda bir etkinlik olacak. 12 Ocak günü Çukurova salonunda gerçekleşecek etkinliğin konuşmacıları ise Nazmi Bayrı, Mustafa Günay, Uğur Pişmanlık, Mustafa Emre olacak.

 

İŞÇİ SINIFI EDEBİYATI MÜMKÜN MÜ?

Çukurova kitap fuarında “İşçi Sınıfı Edebiyatı Mümkün mü?” adlı bir söyleşi de olacak. Evrensel Basım Yayın tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte konuşmacılar: Adnan Özyalçıner ve Tahir Şilkan. Etkinlik Akdeniz Salonunda saat 17.00’de başlayacak.

Evrensel Basım yayın “600. Yılında Börklüce İsyanı”nı konuşacak. 13 Ocak günü Çukurova salonunda gerçekleşecek söyleşi Saat 17.45’te başlayacak söyleşinin konuşmacıları Sinan Araman, Erdem Çevik ve Hasan Ateş olacak.

 

EDEBİYATTAN SİNEMAYA YILMAZ GÜNEY

Çukurova Kitap Fuarı, sinemamızın önemli ismi Yılmaz Güney’i bir etkinlikle anıyor. 7 Ocak Cumartesi günü İthaki Yayınları tarafından düzenlenecek “Yılmaz Güney’in Özlediği, Düşlediği Şehir: Adana-Umut Filminin Serüveni” adlı söyleşide Fatoş Güney, Yılmaz Güney’in edebiyatı, yaşamı ve sinemasını ele alacak.

 

EKİM DEVRİMİ’NİN 100. YILI

2017 yılı aynı zamanda, 1917’de Büyük Ekim Devrimi’nin 100. yılı. “Ekim Devrimi geçmiş değil gelecek olduğu şiarıyla” insanlığın kapitalizmden kurtuluşunun yolunun açılmasının 100. yıl dönümü olarak, bütün dünyada kutlanacak.  Evrensel Basım Yayın da Çukurova Kitap Fuarında 7 Ocak’ta Akdeniz salonunda saat 15.15’te başlayacak “Geçmiş Değil Gelecek: 100. Yılında Ekim Devrimi” adlı bir söyleşi düzenleyecek. Konuşmacılar Gazetemiz Yazarı İhsan Çaralan ve Aydın Tan olacak. Ekim Devrimi’nin temsil ettiği sınıfsız, sömürüsüz, barış içinde bir dünya, işçi sınıfının ve ezilen halkların dünyası ile kapitalizmin sık sık yeniden krizlere yol açan, yıkıma uğrayan savaşlarla sonuçlanan dünyasının insanlığa neler getirdiği tartışılacak.

 

‘OHAL’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NE HALDE?’

Kitap Fuarının son gününde basın özgürlüğü konuşulacak.

Haber takibi yaparken 8 Ocak 1996 yılında polis tarafından gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe anısına yapılan etkinlik Evrensel Basım Yayın tarafından gerçekleştirilecek. 15 Ocak Pazar günü Akdeniz salonunda saat 12.00’de başlayacak “OHAL’de Basın Özgürlüğü Ne Halde?” adlı söyleşinin konuşmacıları Cumhuriyet Gazetesinden Ayşe Yıldırım, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve BirGün Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin.

 

DEMİRTAŞ CEYHUN FUARDA ANILACAK

Adanalı yazar Demirtaş Ceyhun fuarda iki ayrı etkinlik ile anılacak. "Bir Cumhuriyet Aydınının Portresi" adlı söyleşi 8 Ocak günü saat 12.00'de Akdeniz salonunda başlayacak. Etkinliğin konuşmacıları, Ümit Zileli, Barış Doster, Arif Keskiner. Diğeri ise "Demirtaş Ceyhun'la birlikte, Edebiyatımızı Geri İstiyoruz" adlı etkinlik. 13 Ocak günü saat 16.30'da Çukurova salonunda başlayacak. Konuşmacıları Adnan Gümüş, Mustafa Emre ve Seyyit Nezir.

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medya operasyonu: Onlarca gözaltı

SONRAKİ HABER

Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu, yolcular mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...