06 Ocak 2017 23:55

Üniversite öğrencisi HDP’li diye linç edilmek istendi

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Fatma Aslan, HDP üyesi olduğu gerekçesi ile linç girişimine maruz kaldı.

Paylaş

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojisi 2. sınıf öğrencisi Fatma Aslan’ın evi, HDP üyesi olduğu için 50-60 kişilik grup tarafından taşlandı. Aslan, evine saldıran gruptan şikayetçi olunca evine TEM şube ekipleri tarafından yapılan baskın ile gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Aslan, ev arkadaşları ile ev kuralları nedeniyle tartışma yaşadı.

Yaşanan tartışmanın ardından ev arkadaşları ile ayrılan Aslan’ın ev arkadaşları Aslan’ı Ülkücü oldukları iddia edilen gruba HDP üyesi olduğu ve evde sürekli HDP propagandası yaptığı gerekçesi ile şikayet etti.

ÖNCE SALDIRI SONRA GÖZALTI

Bunun üzerine Aslan’ın evinin önünde toplanan grup Aslan’a hakaretlerde bulunarak, evini taşlamaya başladı. Aslan’ın evinin pencereleri kırılırken, Aslan korku ve panik içinde olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis grubun evin önünden ayrılmasını istedi. Ancak evin önünden ayrılmayan grup, Aslan’a dönük küfür ve hakaretlerini sürdürerek, beklemeye devam etti. Olayın devam ettiği sırada olay yerine TEM şube ekipleri gelip, Aslan’ın evinin kapısını kırarak içeri girdi. Gözaltına alınan Aslan, TEM şubeye götürüldü.

İddiaya göre Aslan, kalp rahatsızlığı ve panik atak nedeniyle hastaneye kaldırılırken, yapılan tedavisinin ardından tekrar nezarethaneye götürüldü. Aslan’ın Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu öğrenen grup, bu defa da İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Grubun Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde hakaretler ederek, Aslan’ın kendilerine verilmesini istemesi üzerine Aslan, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette ifadesi alınan Aslan’ın Pazartesi günü Savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’nın geleceği nereye?

SONRAKİ HABER

Sosyal medya operasyonu: Onlarca gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...