07 Ocak 2017 01:15

Kayserili işçiler: Huzurlu değiliz, sorun her yerde!

Kayserili işçilerle, Reina katliamını ve ülkenin gidişatını konuştuk.

Paylaş

Yeni yıl öncesi bombalı saldırının yaşandığı Kayserili işçilerle, 2017 yılının ilk günü İstanbul’da Reina isimli gece kulübüne düzenlenen saldırıyı ve ülkenin gidişatını konuştuk. Yaşananlardan dolayı huzurlarının kalmadığını söyleyen işçiler, ekonomiden çalışma koşullarına kadar her alanda sorun yaşandığını belirterek “Artık yeter” dedi.

5 yıldır metal fabrikasında çalıştığını söyleyen işçi, “Gözümüzü açıyoruz, kapatıyoruz yeni bir katliam olmuş. Ülkemizin hali hiç iyi değil. Bir sürü şehit var. Yeni saldırılar, katliamlar oluyor. Yılın ilk saldırısında 39 kişi yaşamını yitirdi. Kim bilir bu yıl ne kadar insanımız ölecek? Yeter...” dedi.

‘BİLENLER MÜDAHALE ETMİYOR’

Yaşanan katliamı lanetlediğini belirten bir tekstil işçisi, şunları dile getirdi: “Söylemekten utanıyorum ama bu ülkede devletin haberi olmadan hiçbir şey olmaz. Daha önce saldırı olacağı biliniyormuş. Hani nerede önlem? Huzurlu değiliz. Daha geçenlerde Kayseri’de katliam oldu. Nerede, ne zaman bomba patlayacağını elbette biz bilemeyiz. Bilenler de müdahale etmiyor.”

‘HER YERDE SORUN VAR...’

“Ne olacak bu ülkenin hali?” diye sorduğumuz 15 yıllık mobilya fabrikası işçisi şu yanıtı verdi: “‘Başkanlık sistemi’ diyerek ülkemiz bu hale geldi. Neyi konuşacağımızı şaşırır olduk. Her hafta bomba patlıyor. Şehitler geliyor, insanımız ölüyor. Asgari ücrete gelen zamma bakıyoruz, dalga geçer gibi... Her yerde bir sorun var” diye konuştu.

‘BÖYLE ÇÖZÜM OLMAZ!’

Aynı soruyu yönelttiğimiz başka bir metal işçisi ise, “Ülkemizin durumundan memnun değilim. Birileri bizi iç savaşa çekmeye çalışıyor. Ben şimdi düşünüyorum; iç savaş çıksa, alt komşum olan Kürt’ü mü öldüreceğim, aynı fabrikada çalıştığım arkadaşımı mı? Böyle çözüm olmamalı. Yaşam koşulları zaten çok kötü. Aldığımız ücret ise içler acısı. Asgari ücrete 104 lira zam ve BES kesintisi var. Bitti gitti. Yetmiyor. Bir şeyler yapmalıyız” diye konuştu. (Kayseri / EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Yurda dön' çağrısına uymayanlar vatandaşlıktan çıkarılacak!

SONRAKİ HABER

Kar yağışı nedeniyle işçiler mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...