(06.01.2017) Vizyonda bu hafta neler var?

Bu hafta vizyona 4 yeni film giriyor.

06 Ocak 2017 16:07
Paylaş

Sinemalarda bu hafta 4 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor. Tanınan yönetmen Kim Ki-duk'un Ağ filmi vizyona girenler arasında en dikkat çekici film iken Türkiye yapımı Çalgı Çengi’nin devamı olan Çalgı Çengi İkimiz filmi ise izleyiciyi çok güldüreceğe benziyor. 

ANTHROPOİD 

SS generali Reinhard Heydrich'e düzenlenen suikast operasyonu Anthropoid'i konu alan film tarihi gerçeklere dayanıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde Hitler'in 3. adamı olan Heydrich, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi haline geliyor.

Yönetmen koltuğunda Sean Ellis'in oturduğu filmin senaryosu da Ellis ve Anthony Frewin tarafından yazıldığı filmde, Cillian Murphy, Jamie Dornan,Harry Lloyd, Toby Jones, Charlotte Le Bon ve Bill Milner oynuyor. 

THE NET(AĞ)

Başarılı yönetmen Kim Ki-duk'un çektiği filmde, Kuzey Koreli bir balıkçının içine düştüğü siyasal ve insani zorlukları merkezine alıyor. Teknesinin motoru bozulunca kendisini Güney Kore’de bulan balıkçı, casus sanılarak gözaltına alınır. Sert geçen sorgu ve ikna sürecinin ardından Kuzey Kore’ye iade edilen balıkçı, burada da zorluklarla karşılaşır ve iki ideoloji arasında kapana kısılacaktır. 

Senaryosunun da Kim Ki-duk tarafından yazıldığı filmde, Guyhwa Choi, Lee Won Gun, Young-min Kim gibi isimler oynuyor. 

ÇALGI ÇENGİ İKİMİZ 

Murat Cemcir, Ahmet Kural’ın başrollerini üstlendiği ve 6 yıl önce ilki çekilen Çalgı çengi’nin devamı olan “Çalgı çengi ikimiz” filmi ile vizyonda. Filmde, amatör müzisyen kuzenler, talihsizlikleri yüzünden ünlü olmak için çıktıkları yolda mafya dünyasına girmeyi başarmışlardır. Orada mafyanın moral ekibi olarak karanlık insanların düğünlerinde şarkıcılık yapmaya mecbur bırakılırlar. Sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkan’a bunu gerçekleştirebilmeleri için tek bir şart koyulur. Gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmaları. İkilinin başına beklenmedik ve birbirinden ilginç olaylar gelecektir.

Selçuk Aydemir'in yönetmen ve senaristliğini üstlendiği filmde Murat Cemcir, Ahmet Kural, Rasim Öztekin, Ayhan Taş ve Şinasi Yurtsever gibi isimler yer alıyor.


THE SEA OF TREES (SONSUZLUK ORMANI)

“Buried” ve “ATM” filmlerinin senaristi Chris Sparling'in senaryosunu yazdığı filmde, Arthur Brennan, hayatında yaşadığı bir trajedi sonrası, Japonya'daki Fuji dağının derinliklerindeki gizemli bir ormana doğru yola çıkar. Girenin bir daha kolay kolay çıkamadığı, bir noktadan sonra geri dönüş işaretlerinin kaybolduğu bu orman intihar etmek isteyen insanların da son durağıdır. Yaşamına dair derin acılar çeken Arthur ormana girdikten kısa bir süre sonra burada yapayalnız olmadığını fark eder. Ormanda Takumi Nakamura isimli yolunu kaybetmiş bir adamla karşılaşır ve iki adam bu uçsuz bucaksız ormanda hayatta kalmanın özünü kavrayarak ölümden vazgeçecek ve yaşama bir kez daha bağlanacaklardır. 

Filmin başrollerinde Matthew McConaughey, Ken Watanabe ve Naomi Watts oynuyor.
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SabitFikir’in ocak sayısı: Resimler, ressamlar ve romanlar

SONRAKİ HABER

İstanbul kara teslim oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa