06 Ocak 2017 15:40

Rusya, Suriye’deki güçlerini azaltıyor

Rusya, Suriye'deki güçlerini azaltacaklarını açıkladı.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Suriye’deki askeri güçlerini azaltmaya başladıklarını belirtip, Rusya’ya geri dönecek ilk grup arasında ülkenin tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov ve personelinin de yer alacağını belirtti. 

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ülkeden ilk olarak ayrılacak grup arasında Amiral Kuznetsov ve kruvazör Pyotr Velikiy’in yer alacağını belirtti. Gerasimov bu gemilerin personelleri ile birlikte Rusya’daki konuşlanma noktalarına geri döneceğini söyledi.

KERRY: ESAD’A KARŞI IŞİD’E İZİN VERDİK

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında ‘Esad’ı zorlamak için IŞİD’in güçlenişini izledik’ ifadeleri yer aldı.

Toplantının 37 dakikalık kaydı Wikileaks tarafından yayımlandı. ABD Başkanı Barack Obama’yı Suriye’ye askeri müdahale yönünde zorladığını ancak başarısız olduğunu ifade eden Kerry, IŞİD’in güçlenişine izin verdikleri ve bunun sebebinin de Esad’ı müzakereye zorlamak olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Obama’nın Suriye’deki tek hedefinin yönetim değişikliği olduğu imasında bulunan Kerry, şu ifadeleri kullandı: “Büyüdüğünü biliyorduk ve izliyorduk. IŞİD’in güçlendiğini gördük ve Esad’ın tehdit altında olduğunu düşündük. Yine de Esad’ı sonraki müzakerelerde idare edebileceğimizi düşündük, onun yerine Putin’in desteğini aldı.”

Kaydın bir kısmı, eylül ayında New York Times’ta yayımlanmıştı. Ekim ayında da, CNN kaydı önce yayımlamış, sonra silmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Economist dergisi: IŞİD, Türkiye’deki gerilimi kullanıyor

SONRAKİ HABER

Neruda’nın yeni bulunmuş şiirleri ilk kez Türkçede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...