06 Ocak 2017 14:18

VEDAŞ'tan haberimize yanıt: İhmal var, çözeceğiz

Bölgede elektrik kesintileri ve yurttaşların tepkilerinin Evrensel'de yer alması üzerine VEDAŞ müdürü yanıt verdi: İhmal var, Nisan'a kadar çözülecek.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

Bölge illerinde son dönemde sıkça yaşanan elektrik kesintilerini ve vatandaşların tepkilerini Evrensel'de yer alması üzerine VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okutucu, hem telefonla arayarak hem de yazılı olarak cevap verdi. Sorunların en geç Nisan ayına kadar çözüleceğini söyledi.  

‘EVET, İHMAL EDİLMİŞ’

“Vedaş’tan ne halk memnun ne kaymakamlık” başlıklı haberimizde yer alan, Muş’un Korkut ilçesinin Çınardı köyünde vatandaşların iddialarının doğru olduğunu belirten Okutucu, köyün 2017 yılının ilk küçük ‘ek tesis’ projesine dahil edildiğini bildirdi. Okutucu, ”Vatandaş abone olduktan sonra bizden elektrik hattının çekilmesi talebinde bulunmuş. Fakat abone talebin gerçekleşmesini beklemeden kavak ağaçları üzerinden kapalı kabloyla enerji hattını çekmiş. Enerjiyi almış ve ilk başvurunun ardından uzun bir süre VEDAŞ’a uğramamış, bizim Korkut’taki çalışanlarımızda ne de olsa enerjisini almış ve sesi kesilmiş diyerek ve uğramayarak böyle bir ihmalleri olmuş” şeklinde konuştu.

Okutucu, durumu Evrensel aracılığıyla öğrendiğini söylerken, sorunun Nisan 2017’ye kadar çözüleceğinin de haberini duyurdu. 

“VEDAŞ’ı sosyal medyada eleştirdi, sayacı söküldü!” haberimiz için ise Okutucu, uygulamanın rutin bir uygulama olduğunu kasti bir durum olmadığı belirtti. Yüksekova’da bir vatandaşın VEDAŞ’ı eleştirmesi sonrası elektrik sayacının söküldüğü iddialarını da reddeden Okutucu, “Yüksekova yüzde 85 kaçak oranıyla kaçak kullanımının en fazla olduğu bölgedir. Rutin kaçak denetimleri sonucunda sözü geçen  vatandaşla beraber aynı gün bölgede kardeşinin ve birkaç vatandaşın da sayacı kaçak kullanım nedeniyle sökülmüştür” iddiasında bulundu. Okutucu, “Kesinlikle kasti bir durum yoktur, o gün yerel medyada haberler çıkmasa bile aynı uygulama yapılacaktı” dedi.

Okutucu gönderdiği bilgi notunda da elektrik kesintilerinin kaçak kullanım ve ağır geçen kış şartları nedeniyle yaşandığını söyledi. Okutucu, Sadece Şemdinli Derecik’te hava şartları nedeniyle 20 elektrik direği kırıldı” bilgisini iletti.

ÖNCEKİ HABER

Şırnak Küpeli Dağı'nda çatışma: 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

DBP’li Tekman Belediyesine kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...