05 Haziran 2012 08:42

SES: Kadını yok sayma anlayışı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde hükümetin kürtajı yasaklamaya yönelik açıklamalarına karşı basın açıklaması yaptı. “Kürtaj Haktır, Karar Kadınlarındır” , “Kürtaj Değil Kürtajı Yasaklamak Cinayettir” ,&rdq

SES: Kadını yok sayma anlayışı
Paylaş

Gücüyeter,  “Biz, yüzyıllar boyu erkek egemen sistemin cenderesi altında ezildik, susturulmak istendik. Ait ilan edildiğimiz erkeklerin namusu , bedenimiz üzerinden tanımlandı. Toplumsal rollerimiz erkek egemen kapitalist sistemin devamı için; annelik, karılık, bakıcılık ve ev işleri olarak çizildi” dedi.

21.yüzyıl Türkiye’sinde AKP Hükümetiyle yeniden şekillendirilen sistem tarafından; kadınların bedeni, doğurganlığı, emeği ve kadın kimliği üzerinde yeniden tahakküm kurulmak istendiğini vurgulayan Gücüyeter , “Neo-liberal muhafazakar politikalarının taşıyıcısı olan Başbakan, kadınları çocuk fabrikası ilan ederek, topluma üç çocuk yetmez, beş çocuk doğurun vaazı vermektedir. Kürtajı Uludere katliamıyla benzeştirip cinayet olarak tanımlayacak kadar akıl dışı fikirlerle karşımıza çıkmaktadır. Bu yaklaşım kadın bedenine el koyma, kadını yok sayma yaklaşımıdır” açıklamasında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Regl günlerimizi de Başbakanlığa bildirecek miyiz?

SONRAKİ HABER

Ancak biz değiştirebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...