29 Mart 2011 14:45

Fukushima’da alarm

JAPONYA’daki deprem ve tsunamide zarar gören Fukushima nükleer santralinin dışında plütonyum elementi tespit edildi.Santralin işletmecisi Tokyo Elektrik Şirketi, tesisin çevresindeki 5 ayrı yerde bulunan ve toprağa bulaşmış elementin kamu sağlığı için risk oluşturmadığını belirtti.Yetkililer önceki açıklamalarında tes

Fukushima’da alarm
Paylaş

JAPONYA’daki deprem ve tsunamide zarar gören Fukushima nükleer santralinin dışında plütonyum elementi tespit edildi.

Santralin işletmecisi Tokyo Elektrik Şirketi, tesisin çevresindeki 5 ayrı yerde bulunan ve toprağa bulaşmış elementin kamu sağlığı için risk oluşturmadığını belirtti.

Yetkililer önceki açıklamalarında tesisin, 2 numaralı reaktöründe de yüksek düzeyde radyoaktif su tespit edildiğini kaydetmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Yukiya Amano, durumun giderek daha ciddi bir hal aldığının altını çizdi. Amano, “Durum tekrar çok ciddi bir hal aldı. Şu anki öncelik krizi atlatmak. Viyana’da bu yaz öncesi yapılacak ve nükleer güvenliğin konuşulacağı üst düzey bir Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı zirvesi için çağrıda bulunuyorum” dedi.

ÖLÜ SAYISI 11 BİNİ GEÇTİ

Deprem ve tsunami felaketi sonucu ölü sayısının ise 11 bini geçtiği bildirildi. 16 bin 493 kişi de halen kayıp. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tuzakların farkında olalım

SONRAKİ HABER

Londra'da Libya zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...