06 Ocak 2017 13:07

Midyat Kampı'na gönderilen Êzidîlere ince arama iddiası

Diyarbakır'daki kamptan atılan Êzidîler'in Mardin'deki AFAD kampında ince aramaya maruz kaldığı iddia edildi.

Paylaş

Mardin'de Yenişehir Belediyesi'ne atanan kayyım Mehmet Güzel'in talimatı ile Fidanlık Alanı'ndan göç ettirilen Êzidîlerin, saatlerce kapısında bekletildikleri Midyat Kampı'nda ince aramaya maruz kaldıkları iddia edildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi’ne Aralık ayında atanan kayyım Mehmet Güzel’in istemediği Êzidîler, belediyeye ait Fidanlık Alanı'ndan apar topar çıkartılarak AFAD’ın kontrolündeki Mardin Midyat Kampı’na, Suriyeli mültecilerin yanına tahsis edilen alana gönderilmişti. Kampın kapısında 2 saat bekletilen Êzidîler, askerler tarafından ince aramadan geçirildikten sonra kampa girişlerine izin verildi. 

Bununla da sınırlı kalınmadı ve Êzidîlerin yanlarında götürdüğü ısıtıcı, halı, battaniye, banyo kazanı ve mutfak malzemeleri, kamp yetkililerinin talimatı doğrultusunda askerler tarafından kampa alınmadı. Kampa alınmayan eşyalar, kamp dışında üst üste yığıldı. Kampta bulunan bir AFAD yetkilisinin ise Êzidîleri, “Burası geldiğiniz yer gibi değil, burada belli bir disiplin, kurallar var. Sorun çıkaran kovulur” şeklinde tehdit ettiği ileri sürüldü. 

AFAD yetkilisinin sözlerinden sonra Êzidîlerin toprak üzerinde açılan çadırlara yerleştiği belirtildi. (Mardin/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Schneider Çiğli’de işçiler greve ‘evet’ dedi

SONRAKİ HABER

CHP ve HDP ‘hayır’ için yol haritası belirliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...