06 Ocak 2017 12:26

IŞİD'linin 'samimi beyanları' neden tahliye gerekçesi oldu?

HDP'li Beştaş, Adalet Bakanı'na IŞİD üyesinin 'sabit ikametgah' ve IŞİD üyeliğine dair 'samimi beyanları' gerekçesiyle nasıl tahliye olduğunu sordu.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı'na IŞİD üyesinin "sabit ikametgah" ve IŞİD üyesi olduğuna dair “samimi beyanları” gerekçesiyle nasıl tahliye olduğunu sordu. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş,  IŞİD bünyesinde çatışmalara katıldığı belirlenen Abdulsamet Ç.'nin İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmesinine ilişkin Adalet Bakanı Belir Bozdağ'a soru önergesi yöneltti. Dava dosyasında yer alan bilgilerde Abdulsamet Ç.’nin cep telefonunda IŞİD ile ilgili flama, fotoğraf, video ve marşlar bulunduğuna dikkat çeken Beştaş, Abdulsamet Ç.’nin ifadesinde IŞİD marşının “kulağa hoş geldiği” ifadelerini kullandığını aktardı. Ayrıca iddianamede Abdülsamet Ç. ile ilgili “Şüphelinin DEAŞ silahlı terör örgütü ile organik bağını belirli bir süreklilik içerisinde devam ettiği bu anlamda üzeri atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği…” hususunun yer aldığını ifade eden Beştaş, yine iddianamede yer verildiği gibi Abdülsamet Ç.’nin 2014’de IŞİD’e katıldığı, Minbiç’te dini eğitim aldığı, Musul’da hastanede çalıştığı, El Bab’da bulunduğu 2015 yılında ise teslim olduğuna dikkat çekti. Ancak IŞİD üyesinin “sabit ikametgah” ve “samimi beyanlar” gerekçesiyle tahliye edildiğini söyleyen Beştaş, taliye kararına sanık avukatının bile şaşırdığını vurguladı. 

SOSYAL MEDYADAN TUTUKLAMA, KATLİAMLARDAN TAHLİYE

Bakan Bozdağ'a verdiği soru önergesinde “Abdülsamet Ç. hakkında verilen tahliye kararı sizi de şaşırtmış mıdır” diye soran Beştaş, “Abdülsamet Ç.’nin IŞİD üyesi olduğuna dair 'samimi beyanları' neden tahliye gerekçesi olmaktadır? Bu bağlamda suç işleyen herkes 'samimi beyanda' bulunduğu taktirde tahliye ile ödüllendirilecek midir” dedi. Binlerce yurttaşın tutukluluk hali gerektirmeyecek basit sosyal medya paylaşımları nedeniyle yıllarca cezaevinde tutulduğunu kaydeden Beştaş, “Büyük katliamların müsebbibi bir suç örgütünün üyesi  Abdülsamet Ç.’nin tahliyesi ne anlama gelmektedir?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Fırat Kalkanı'nda bir asker daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Şairlerin el yazısı şiirleri sergileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa