06 Ocak 2017 10:17

Kar mağduru Herekeliler: Seçimde geliyorlar,şimdi neredeler?

Kar nedeniyle elektrik direklerinin yıkıldığı, yolların kapandığı, suyun evlere verilmediği Kocaeli'deki Yukarı Herekeliler tepkili.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

İki okul ve sürekli kapalı olan bir sağlık ocağının olduğu yerleşim yeri Yukarı Hereke. Kocaeli’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olan Körfez’e bağlı bir yerleşim yeri. Seçimden seçime gördükleri siyasetçilere dertlerini anlatsalar da, onların derdine kimse çare olmuyor. Herekeli olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın dahi seslerini duymadığını söyleyen vatandaşlar, “Ne Belediye Başkanı geliyor, ne başka bir yetkili. Bakanımız Herekeli ama o da sesimizi duymuyor, bize üvey evlat muamelesi yapılıyor” diyor.

‘DİREKLER ÖZELLEŞTİRME SONUCU YIKILDI’

Kocaeli Demokrasi Girişi’nin mağduriyetleri yerinde izlemek için gittiği Yukarı Hereke’de biz de vatandaşlarla konuştuk. Yağan kar sonrası elektrik direklerinin yıkıldığı, yolların 1 hafta sonra açıldığı, elektrik kesintileri yüzünden suyun evlere verilemediği Yukarı Hereke, tam bir mağduriyet bölgesi. Özelleştirmenin sonucu ucuz ve dayanıksız elektrik direklerinin daha geçen yaz dikildiğini belirten vatandaşlar, “Eski direkler duruyor, geçen yaz yapılan beton direkler o kadar kuvvetli rüzgar esmemesine rağmen yıkılıyor. Biz de anlamadık, gündüz gözüyle yıkılsaydı bu direkler, birine bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti?” diye de soruyor.

‘HELE ŞÜKÜR GELEN BİRİLERİ OLDU’

Kocaeli Demokrasi Girişimi incelemelerine başlar başlamaz, bir vatandaşın ilk tepkisi şu oldu: “Hele şükür gelen birileri oldu, perişan durumdayız. Bize üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Kar yağdı 1 haftadır yollar kapalı, daha önceki gün yollar açıldı, dükkanlarımızı yeni açtık. Güçlü bir fırtına da olmadı, elektrik direkleri nasıl yıkıldı anlamadık. Nasıl yaptılarsa yeni yapılan direkler kırıldı. Yetkililere ulaşamıyoruz, ulaştığımız kişiler ‘Yapacağız, halledeceğiz’ diyorlar ama ortada bir şey yok.” 

Yetkilileri Yukarı Hereke için duyarlı olmaya çağıracaklarını ifade eden Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri ise, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

‘FİKRİ IŞIK DA BİZİ GÖRMÜYOR’

Daha sonra esnaf ile görüşmelerini sürdüren Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri, bir dükkan önünde toplanmış vatandaşlarla sohbet etti. Elektrikler olmadığı için mağdur olduklarını belirten bir vatandaş, “Güya Milli Savunma Bakanı Herekeli, hemşehrimiz Fikri Işık ama o bile bizi görmüyor, duymuyor. Hastamız var, çocuğumuz var ama bizi düşünen yok” ifadelerini kullandı. 

‘AMBULANSLAR EVLERE ULAŞAMIYOR’

Hastası olanların daha da mağdur olduğunu belirten bir başka vatandaş ise, “85 yaşında rahatsızlıkları olan bir yakınım var. Hastaneye götüremedik yollar kapalı olduğu için, kepçe yolu açmadı. 56 yaşında safra kesesi şikayeti olan başka birisi ise mahalleye geçen perşembe günü çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılmak istendi. Yollar kapalı olduğu için ara sokaklara giremedi ambulans ve hasta o haliyle çarşı merkezine kadar yürüyerek ambulansa ulaştı” ifadelerini kullandı. 

ÖNCEKİ HABER

Êzidî Kampı boşaltıldı

SONRAKİ HABER

İzmir'de 5 BES üyesi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...