06 Ocak 2017 10:12

Êzidî Kampı boşaltıldı

Êzidîlerin barındığı Fidanlık Kampı, Yenişehir Belediyesi’ne atanan kayyımın talimatı ile tümden boşaltılarak, çadırlar sökülmeye başlandı.

Paylaş

IŞİD’in katliamlarına maruz kalan Şengalli Êzidîlerin topraklarından göç etmek zorunda kalıp 2014 yılında geldiği ve kayyım tarafından kapatılan Yenişehir Belediyesi’ne ait sosyal tesislerdeki kamp alanı tümden boşaltıldı. Çadırdan bir kentin kurulduğu Fidanlık Kampı, 3 yıldır Şengal’den gelen misafirlerine ev sahipliği yapıyordu. Binlerce Êzidînin barındığı kampın mevcudu geri dönüşlerle birlikte bin 250’ye kadar düşmüştü. 

Yenişehir Belediyesi’ne Aralık ayında atanan kayyımın istemediği Êzidîler, geçen haftadan bu yana kamptan çıkarılmaya başlandı. Êzidîler, AFAD’ın kontrolündeki Mardin Midyat Kampı’na, Suriyeli sığınmacıların yanına tahsis edilen alana gönderildi. Kamptaki çadırlar da belediye görevlilerince sökülmeye başlandı. 

Diyarbakır halkının ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin desteği ile ayakta kalan Êzidîler, Suriyeli sığınmacılara verilen yasal statü onlara verilmediğinden dolayı tedaviden yoksun bırakılmıştı. Kampta sağlık sorunu yaşayan Êzidîlerin tedavisini Yeryüzü Doktorları yapıyordu. Yaşadıkları travmayı atlatmaları için ise uluslararası STK’lerden psikolojik destek görüyorlardı.

Kampta düzenli bir hayata geçen Êzidiler, burada bostan ve seralar oluşturmuştu. Zorlu kış şartlarından dolayı kamptan ayrılmak istemeyen Êzidîlere gıda, elektrik ve suyun kesileceği bildirilmiş, acil boşaltma kararı yüzünden aileler çıkmak zorunda kalmıştı. (DİHABER) 


 

ÖNCEKİ HABER

Okuldaki 'Zafer İslam'ın' yazısı ‘Zafer Türkiye’nin’ oldu

SONRAKİ HABER

Kar mağduru Herekeliler: Seçimde geliyorlar,şimdi neredeler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...