06 Ocak 2017 09:14

'Her bomba her katliam özgürlükleri biraz daha sınırlıyor'

EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci yaşanan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Paylaş

Bayraklı'da yaşanan bombalı saldırıdan sonra açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, "Kimden gelirse gelsin bu kör terörü kınıyoruz. bu saldırılar işçi ve emekçilerin çıkarına değil" dedi.

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileyen Başkan Demirci şöyle konuştu: "Ülkenin pek çok yerinde çok sayıda patlama oldu ve pek çok can kaybı yaşandı. En son İstanbul’da iki saldırı ve dün İzmir’de bir saldırı yaşadık. Neredeyse her hafta ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kalıyoruz. Hükümet kendi sorumluluğunu üzerinden atıyor. Önlemekle sorumlu olan Hükümettir. Saldırıları önleyemeyen hükümet istifa etmelidir" dedi.

'TEK SEÇENEK DEMOKRATİK TÜRKİYE İÇİN BİRLEŞMEK'

Her bombalı saldırının ve her katliamın aynı zamanda demokrasi ve özgürlükler mücadelesini baltaladığını belirten Demirci, “Ortadoğu'da girilen bataklığın, ‘kan’ ve ‘şehitler’ üzerinden yürütülen başkanlık tartışmalarının sonuçlarını yaşıyoruz. Katliam ve ölümlerle korku ile yönetilen bir ülke kuruluyor adım adım. Bu politikaların işçi sınıfı ve emekçilere ölüm, acı, gözyaşı, yoksulluk, hak gaspı dışında verebileceği bir şey yoktur” dedi.

Demirci, bu tür saldırıları asıl olarak engelleyecek gücün işçi ve emekçilerin birlikte mücadelesi olduğunu, çözümün savaş politikalarında olmadığını ifade etti. 

Demirci, “İnsanca bir yaşam, demokratik, özgür ve laik bir ülke için işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler birlikte mücadele etmelidir. Tüm emek ve demokrasi güçleri, siyasal dinamikler laik ve özgür demokratik Türkiye mücadelesinde birleşmelidir. Tek Seçenek budur” dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Barış dansı’na soruşturma

SONRAKİ HABER

Genel İş İzmir 5 Nolu Şube, grev ilamını erteledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...