06 Ocak 2017 07:22

Yılın ilk kitap fuarı açılıyor

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı, yarın kapılarını kitapseverlere açıyor.

Paylaş

15 Ocak'a dek sürecek ve 300'den fazla yazar, şair, çizer, düşünür ve eleştirmen kitaplarını imzalayıp okuyucularıyla söyleşeceği Çukurova Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor. Panel, konferans, söyleşi, dinleti gibi tam 70 kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda Yılmaz Güney, Ahmed Arif, Demirtaş Ceyhun ve Rıfat Ilgaz gibi edebiyat ve sanatın önemli değerleri için özel anma etkinlikleri düzenlenecek.

Fuar TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapılacak. 7- 15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 9 gün sürecek fuarda, Ahmet Ümit, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Canan Tan, Altan Öymen, Enver Aysever, Yekta Kopan, İsmail Saymaz ve Ataol Behramoğlu başta olmak üzere 300'den fazla edebiyatçı, çizer ve düşünür kitaplarını imzalayacak.

ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Panel, konferans, söyleşi, şiir ve müzik dinletisi benzeri 70 kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda Yılmaz Güney, Ahmed Arif, Demirtaş Ceyhun ve Rıfat Ilgaz gibi edebiyat ve sanatın önemli değerleri için özel anma etkinlikleri düzenlenecek. Ahmed Arif'in 90'ıncı doğum yıldönümünde 13 Ocak'ta, Şeyhmus Diken'in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek. Türk sinemasına damgasını vuran isimlerden Yılmaz Güney için de fuarın açılış gününde Fatoş Güney kitapseverlerle, eşi Yılmaz Güney'in edebiyatı, yaşamı ve sinemasını konuşacak.

7 Ocak'ta gazeteci Fehim Taştekin, 'Ortadoğu Nereye Gidiyor?' konulu panele katılacak. 8 Ocak'ta ise 'Demirtaş Ceyhun: Bir Cumhuriyet Aydınının Portresi' konulu söyleşide Ümit Zileli, Barış Doster ve Arif Keskiner okurlara seslenecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamuran Karaca: Müfredatı birlikte hazırlayalım

SONRAKİ HABER

Edirne'de eğitime kar molası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...