06 Ocak 2017 07:07

Kamuran Karaca: Müfredatı birlikte hazırlayalım

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MEB'in hazırlıklarını sürdürdüğü eğitim müfredatını birlikte hazırlama çağrısında bulundu.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tüm eğitim kademelerinde müfredatın yenilenmesi çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu. Hemen ardından Eğitimciler Birliği Sendikası kendi müfredat önerilerini açıkladı. Eğitim Bir Sen'in önerileri arasında ortaokul ve lise müfredatlarından "İnkılap Tarihi" ve "Atatürkçülük" derslerinin müfredattan çıkarılması ve "din dersinin İslami ağırlıklı olması" şeklinde öneriler yer aldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, söz konusu önerilere ilişkin "Laik eğitim ve laik değerlere bir saldırı var" diye tepki gösterdi.

Siyasi iktidar ile Eğitim Bir Sen arasında danışıklık dövüşün olduğunu vurgulayan Karaca, "Birlikte hazırladıkları programın kamuoyuna yansıtılmasından başka bir anlamı yok. Çünkü bizlerle laik bilimsel demokratik eğitimden yana olan sendikaların ve eğitimcilerin önerileri ile bu müfredatın oluşturulması gerekirken, tam tersine eğitimin dinselleştirilmesi çerçevesinde siyasal yandaşlar ile beraber yapılıyor" diye konuştu.

‘BİLİMSEL EĞİTİMDEN UZAKLAŞILIYOR’

Eğitim kademelerinde müfredatın yenilenmesinin ana çerçevesinde laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşmak olduğunu belirten Karaca, "Zaten bunların başından beri Atatürkçülük ve cumhuriyet ile sorunları var. Onun yerine dinsel ögeleri ve dinsel kimlikleri koyma gibi bir hedefleri var" dedi. 

'İÇİNDEN ÇIKILAMAZ HALE GELMİŞTİR'

Eğitimde uygulanan politikalarla içinden çıkılmaz hal aldığını da ifade eden Karaca, şöyle devam etti: "Eğitim politikaları yeni bir kaosa doğru sürükleniyor. Müfredat değişikliği yapacaklar ise başta Eğitim Sen olmak üzere herkesin önerilerini dikkate alsınlar. Gerçekçi bir müfredatı hep birlikte oluşturalım."

'EĞİTİM-BİR-SEN DİYANET GİBİ ÇALIŞIYOR'

"Eğitim Bir Sen, Diyanet Başkanlığı gibi çalışıyor" diyen Karaca, "Bu sendika her zaman için dindar ve itaatkar nesil yetiştirme çabasında. Bunların eğitimde yapılan diğer sorunları ile ilgili düzenlemeler bunların umurunda değil. Varsa yoksa eğitimin dinselleştirilmesi" sözlerini aktardı.

'MÜFREDAT DEĞİŞİKLİKLERİ BİLİMSEL ÇERÇEVEDE OLMALI'

Karaca ayrıca şu önerilerde bulundu: "Müfredatta yapılacak değişiklikler bilimsel çerçeve ile demokratik çerçeve temelinde olmalı. Düşünceyi, yeteneği öne çıkaracak davranış değişikliklerini öne çıkaran değişiklikler olmalı. Yetenekler ile ilgili derslerin öne çıkarılması gerekiyor. Bu yönelimde biz önerilerimiz paylaşmaya devam edeceğiz." (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de inşaat kazısında tarihi kalıntı bulundu

SONRAKİ HABER

Yılın ilk kitap fuarı açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...