06 Ocak 2017 05:17

DBP'li 4 belediye eş başkanı daha tutuklandı

AKP'nin Bölge'de seçilmişlere yönelik tutuklama furyası sürüyor. Kulp, Viranşehir ve Bozova belediye eş başkanları tutuklandı.

Paylaş

Kulp Belediye Eş başkanı Sadiye Süer Baran, 11 günlük gözaltı süresinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Urfa'da da Viranşehir Belediye Eş başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yetkileri elinden alınan Kulp Belediye Eş Başkanı Sadiye Sürer, hakkında Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen gözaltı kararı gerekçesiyle 26 Aralık'ta evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı. Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 11 gün bekletilen Süer Baran, jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Ardından adliyeye çıkarılan Süer Baran, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Kulp Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hâkimlikteki sorgunun ardından Süer Baran, “Örgüt üyesi olma” ve “Örgüt propagandası yapma” iddiaları ile tutuklandı.

Süer Baran'ın, belediyenin Şenyayla’da 2014 yılında düzenlediği 2'inci Geleneksel Şenyayla Doğayla Buluşma ve Kültür Festivali”nde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Beşiktaş'taki saldırının ardından başlatılan gözaltı operasyonları kapsamında Urfa'da gözaltına alınan yaklaşık 250 kişi arasında Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye Eş Başkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan da bulunuyordu. Emniyetteki işlemlerinin ardından belediye eşbaşkanları adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Cin, Taş ve Doğan, "Örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Diş teknisyenleri işsizlikle karşı karşıya

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da IŞİD operasyonu: 6 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa