06 Ocak 2017 02:31

Perinçek, Erdoğan’a kalkan olmada Bahçeli’yle yarışıyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete kalkan oldu.

Paylaş

Hükümete siper olan açıklamaları ve tutumuyla eleştirilere hedef olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘kalkan’ olma konusunda MHP’yle yarışır hale geldi.

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre; partisinin İstanbul İl Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, 21 gün içinde yapılan beş terör saldırısının arkasında ABD olduğunu ileri sürdü ve ABD’nin hedefinin Erdoğan’ı devirmek olduğunu söyledi.

‘ERDOĞAN’SIZ HÜKÜMET MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR’

Perinçek’in Erdoğan’a kalkan olan açıklamasının bazı bölümleri şöyle:
“Hükümetin en önemli görevi can güvenliğini sağlamaktır. Apaçık gözüküyor ki, terör eylemlerini yönlendiren güç, hükümetin devrilmesi için gerekli kamuoyunu oluşturmak peşindedir. Açıkça belirtelim. Kimse söyleyemiyor. ABD bugünkü hükümeti devirmek istiyor. Sebep, Türkiye hükümetinin PKK ve FETÖ terörünün üzerine gitmesi, Fırat Kalkanı Harekâtı’yla ‘Amerikan Koridoru’na girmesi ve Rusya, İran, Suriye ve Çin devletleriyle işbirliğine yönelmesidir.

AKP, CHP, MHP ve Vatan Partisi’nin katılacağı bir Millî Seferberlik Hükümeti, ABD’nin hükümeti devirme girişimini önler. Bugünkü Türkiye koşullarında Tayyip Erdoğansız bir çözüm yok. Bunu görmemiz lazım. İster bugünkü parlamento aritmetiğine bakalım, isterse erken seçim seçeneğini deneyelim, Türkiye’nin Tayyip Erdoğansız bir hükümet seçeneği üretmesi mümkün gözükmüyor. Yatıp kalkıp ‘Tayyip Erdoğan diktatör’ derseniz ne olacak? Saddam Hüseyin’e, Kaddafi’ye ‘diktatör’ dediler Amerika geldi işgal etti. Türkiye’yi o hale mi getirmek istiyorsunuz?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kerry: Esad’ı zorlamak için IŞİD’in güçlenişini izledik

SONRAKİ HABER

Go Ahead Eagles saldırılar nedeniyle Türkiye’ye gelmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...