06 Ocak 2017 02:15

Kerry: Esad’ı zorlamak için IŞİD’in güçlenişini izledik

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında ‘Esad’ı zorlamak için IŞİD’in güçlenişini izledik’ ifadeleri yer alıyor.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriyeli ‘muhalifler’ ile yaptığı toplantıda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı müzakereye zorlamak için IŞİD’in güçlenişini izledikleri itirafında bulunduğu öne sürüldü.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Suriyeli ‘muhalifler’ arasında gerçekleştirildiği belirtilen toplantının 37 dakikalık kaydı Wikileaks tarafından yayımlandı.

Sputnik’in haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama’yı Suriye’ye askeri müdahale yönünde zorladığını ancak başarısız olduğunu ifade eden Kerry, IŞİD’in güçlenişine izin verdikleri ve bunun sebebinin de Esad’ı müzakereye zorlamak olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.

Obama’nın Suriye’deki tek hedefinin yönetim değişikliği olduğu imasında bulunan Kerry, şu ifadeleri kullandı:
“Büyüdüğünü biliyorduk ve izliyorduk. IŞİD’in güçlendiğini gördük ve Esad’ın tehdit altında olduğunu düşündük. Yine de Esad’ı sonraki müzakerelerde idare edebileceğimizi düşündük, onun yerine Putin’in desteğini aldı.”

Kerry’ye ait olduğu iddia edilen kaydın bir kısmı, geçen eylül ayında New York Times tarafından yayımlanmıştı. Ekim ayında da, CNN ses kaydını önce yayımlamış, sonra ‘katılımcıların güvenliğini’ gerekçe göstererek kaydı silmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Şık’a işkence iddiası: 3 gün su verilmedi

SONRAKİ HABER

Perinçek, Erdoğan’a kalkan olmada Bahçeli’yle yarışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...