05 Ocak 2017 23:35

CHP’den eğitimdeki laiklik karşıtı propagandayı sordu

CHP Milletvekili Fikri Sağlar: Türkiye’de sistemli bir değişikliğe mi gidilmektedir?

Paylaş

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Eğitimde laiklik karşıtı propagandanın yaygınlaşmasına dikkat çeken Sağlar, Bakan Yılmaz’a “Cihatçı öğretmen profilinin artmasının nedeni nedir, Türkiye’de sistemli bir değişikliğe mi gidilmektedir?” sorularını yöneltti.

Eğitim alanında yaşanan bazı haberlere soru önergesinde yer veren Sağlar, Nevşehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İskender Çınar’ın, Facebook hesabından “İlk laik şeytandır” paylaşımını hatırlattı.

Çocukların bu tarz paylaşım yapan insanların kontrolünde olmasının kamuoyunda endişe yarattığını söyleyen Sağlar’ın Bakan Yılmaz’a yönelttiği sorular şöyle sıralandı:
- İskender Çınar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Bu tarz toplumda kin ve nefret uyandıracak paylaşımlarda bulunan birinin eğitimci olarak kalmasına göz yumacak mısınız?

- Muhalifleri içeri tıkarken, ayrıştırdığınız toplumda daha da çok kin ve nefrete neden olan kişiler neden dışarıdadır?

- Son yıllarda eğitim kurumlarında laiklik karşıtı, cihatçı öğretmen profilinin artmasının nedeni nedir? Türkiye’de sistemli bir değişikliğe mi gidilmektedir?

- Yetiştirmek istediğiniz nesil dindar olmaktan daha çok kindar mı olacaktır? Bu ilkenin ülkemizde IŞİD, El-Nusra gibi radikal örgütlerin askerler yetiştireceğini görmüyor musunuz? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs’ta gerçek çözüm yakın mı?

SONRAKİ HABER

Oscar'ın yabancıları İstanbul Modern Sinema’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa