05 Ocak 2017 19:54

Demokrasi İçin Birlik: Halk hareketi yaratma çabasındayız

Demokrasi İçin Birlik’in Ankara’da gerçekleştirilen toplantısında gündemdeki konular ele alındı, ‘Ne yapmalı’ sorusuna yanıt arandı.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik'in Ankara toplantısında, ‘Ne yapmalı’ sorusu üzerinden tartışmalar yaşandı. Demokrasi İçin Birlik'in Ankara toplantısı Tüm Bel-Sen Genel Merkezi'nde düzenlendi.

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, toplantının kolaylaştırıcılığını yaptı. Bir çok ilde yapılan toplantıların, ileri süretçe İstanbul'da düzenlenecek olan Demokrasi Kurultayı'nın hazırlıkları niteliği taşıdığı aktarıldı.

Toplantıya bir çok demokratik kitle örgütünün temsilsici, gazeteciler ve akademisyenler ile yurttaşar katıldı. CHP'li vekillerde toplantı da yer aldı.

İlk olarak konuşan Ersoy, “Halk hareketi yaratma çabası içindeyiz. Şu toplantı koşulları bile uygun değil. Bir kürsü olmamalı. Sadece toplantıya gelenler değil gelmeyenler de bu hareketin bir bileşini olmalı. Bu çabalarımız yeterli değil. Karşımızdaki gücün de ne yapmak istediği de belli. Buna karşı bir demokrasi hareketi kurmak isteyen bir yapı istiyoruz, alt-üst-merkez olsun istemiyoruz” dedi.

'SOKAK SİYASETİ'

"Sokak siyaseti yapmalıyız" önerisini getiren akademisyen Necla Kurul da, “Şiddetsiz direniş biçimleri oluşturmalıyız. Eğer bunu yapmazsak uzun vadede bir diktatörle yaşamak zorunda kalabiliriz” uyarısında bulundu. Kurul, olası referandumda ‘evet’ çıkması olasılığında demokrasi güçleri için önümüzdeki yarım asır iktidar olmanın hayal olacağını ifade etti. Toplantı, katılımcıların ‘Ne yapılmalı’ sorusu üzerine tartışmalarıyla devam etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Almanya’dan vatandaşlarına güvenlik uyarısı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan İzmir açıklaması: Türkiye bunu hak etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...