05 Ocak 2017 20:21

Euroleague’de müthiş gece

Euroleague’de bugün Real Madrid, CSKA Moskova’yı, Olympiakos, Panathinaikos’u, Zalgiris Kaunas, Kızılyıldız’ı, Fenerbahçe Olimpia Milano'yu ağırlıyor

Paylaş

Avrupa basketbolunun bir numaralı mücadelesi Euroleague bu akşam önemli maçlara ev sahipliği yapıyor.

Gecenin maçında 2 şampiyonluk adayı Real Madrid ile CSKA Moskova karşı karşıya gelecek. İspanya’da oynanacak müsabaka Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak.

Euroleague’in son şampiyonu CSKA Moskova, normal sezondaki ilk maçı evinde 91-90 kazanmıştı. Rusya ekibi, 12 galibiyet 3 mağlubiyetle sıralamada zirvede yer alıyor. Olympiakos ve Baskonia ile birlikte 10 galibiyetli takımlardan Real Madrid ise CSKA’nın en yakın takipçisi konumunda. İki takım arasında oynanan son 9 maçta CSKA Moskova’nın 6’ya 3’lük üstünlüğü var. 

PİRE’DE DEV BULUŞMA

Gecenin bir diğer önemli eşleşmesinde Yunanistan sporunun 2 lokomotifi Olympiakos ile Panathinaikos karşı karşıya gelecek. Grupta 3. sırada yer alan Olympiakos, 9 galibiyetle 5. sıradaki Panathinaikos’a geçilmemek için evinde kazanmak istiyor. İlk yarıda oynanan maçı Olympiakos deplasmanda 79-77 kazanmıştı. İki takım arasındaki son 20 maçta Olympiakos’un 13’e 7’lik üstünlüğü var. Olympiakos bu süreçte sahasındaki maçlarda da 7’ye 3’lük bir hakimiyet kurdu. Barış ve Dostluk Salonu’ndaki maç 22.00’de başlayacak.

FENERBAHÇE YENİ SERİ PEŞİNDE

Euroleague’in son finalisti ve Final Four’un güçlü adaylarından Fenerbahçe, evinde İtalyan ekibi EA7 Olimpia Milano’yu ağırlıyor. Euroleague’de son 4 maçta 3 yenilgi alan sarı lacivetliler, bu maçın yeni bir galibiyet serisinin başlangıcı olmasını hedefliyor. Fenerbahçe ilk maçı deplasmanda 79-70 kazanmıştı. Galatasaray’la birlikte 4’er galibiyetle haftaya giren ve Euroleague’in dibinde yer alan Olimpia Milano ise sürpriz peşinde olacak.

EKOLLER ÇARPIŞIYOR

Euroleague’de gecenin diğer maçı da iki önemli ekol, Zalgiris Kaunas ile Kızılyıldız arasında. Litvanya ve Sırbistan’ın basketboldaki taşıyıcıları, 21.00’de Zalgiris Arena’da karşı karşıya gelecek. Zalgiris ilk maçı deplasmanda 88-79 kazanmıştı. Grupta 6 galibiyetle 12. sırada yer alan Zalgiris, 7 galibiyetle 8. sırada bulunan Kızılyıldız’ı yenerek üst tura yükselme rekabetini iyice kızıştırmayı hedefliyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram ‘bitirildi’ mi?

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab, yargıç karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...