05 Ocak 2017 17:50

Başsavcılıktan siber saldırı açıklaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı saldırının ardından İzmir Adliyesine yönelik siber saldırı olduğu iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Paylaş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı saldırının ardından İzmir Adliyesi'ne yönelik siber saldırı olduğu iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İzmir Adliyesine yönelik herhangi bir siber saldırı gerçekleşmediği gibi, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımız personeli adliyeye çağırılmamıştır. Menfur saldırıyla ilgili adli soruşturma tüm detaylarıyla çok yönlü bir şekilde yürütülmektedir" denildi.

Saldırı sonrası çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındığı belirtilen açıklamada. “Olayın öncesi ve sonrasındaki görüntüleri inceleyen polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldı. Bu arada kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, içerisinde patlayıcı izine rastlanmayan otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı” denildi.

Saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Bu arada bombalı araç ile hasar gören diğer araçlar çekicilere yüklenerek, incelenmek üzere emniyete götürüldü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Rus üssü yakınında bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Antalya Kadın Platformu: Laiklik tutuklanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...