05 Ocak 2017 16:13

Altyazı yılın en iyilerini seçti

Sinema dergisi Altyazı, sinema yazarlarının 'En İyi 10 Film' listelerini Ocak sayısına taşıyor.

Paylaş

Aylık sinema dergisi Altyazı, geleneksel "Vizyon Değerlendirme" dosyasını ocak sayısının kapağına taşıyor. Sinema yazarlarının "En İyi 10 Film" listeleriyle birlikte yılın unutulmaz sahnelere yer verilirken, Altyazı yazarlarının katılımıyla gerçekleştirilen Yuvarlak Masa Tartışması’nda da 2016’nın öne çıkan filmleri değerlendiriliyor.

Şilili Yönetmen Pablo Larrain’in imzasını taşıyan ve John F. Kennedy suikastının hemen ertesinde geçen Jackie, Jacqueline Kennedy’nin kameralar önünde yaşamak zorunda kaldığı yas sürecine odaklanıyor. Film üzerine Engin Ertan’ın yazısı Altyazı’nın ocak sayısında.

Bir avuç gencin Amerikan taşrasındaki rotasız yolculuğuna eşlik eden American Honey, tanımadığı diyarları keşfe çıkan birinin gözlemci dikkatiyle etrafına bakan, coşkulu bir yol filmi. Altyazı’daki yazısında Abbas Bozkurt, İngiliz Yönetmen Andrea Arnold’un filmini yakın plana alıyor.

SİNEMA PSİKOPATININ LİSTESİ

Altyazı yeni yıla iki yeni köşeyle merhaba diyor. Umut Tazeleyen Filmler, içinden geçtiğimiz karanlık dönemde umut ışığını sinemada arıyor. Köşenin ilk filmi ise Mike Leigh’nin unutulmaz filmi Daima Mutlu (Happy-Go-Lucky). Geçtiğimiz kasım ayında kaybettiğimiz Mithat Alam’ın listelere merakından ilham alan Bir Sinema Psikopatının Listesi’ndeyse her ay farklı bir sinema düşkününün öznel kriterlerle oluşturduğu bir film listesi yayımlanacak. Köşenin ilk listesi de Mithat Alam’a ait: Sinema tarihindeki dönüm noktalarından birine isabet eden 1960’ın en iyileri. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Askeri araç ile minibüs çarpıştı: 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Berlin Film Festivali’nin açılış filmi: Django

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...