05 Ocak 2017 15:53

Erdoğan: Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Metrosu açılış töreninde konuştu. Erdoğan Batı'ya çattı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Metrosu açılış töreninde konuştu. 1 milyar TL yatırım bedeliyle, 9 bin 220 metre uzunluğa ve 9 istasyona sahip olan metroyla Keçiören ilçesinde yaşanan trafik sıkıntısının önemli ölçüde çözüme kavuşacağına inandığını dile getiren Erdoğan, projenin tamamlayıcısı niteliğindeki AKM-GAR-Kızılay hattının da ihalesinin ve inşasının en kısa sürede sonuçlandırılması temennisinde bulundu. 

Osmanlı’dan Cumhuriyete geçiş döneminin tüm yükünü, tartışmalarını, tereddütlerini ve zaferlerini yaşayan Ankara’nın başkentlik sıfatıyla yüklendiği sorumluluğun mükafatını aldığının söyleyen Erdoğan, plansız yapılaşmaya değinerek, Keçiören’in modern konutlara sahip ve mahalle hayatının devam edebildiği nadir ilçelerden biri olduğunu kaydetti.  15 Temmuz darbe girişimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de kimsenin kimseye Türk mü, Kürt mü, Çerkez mi, Boşnak mı, Sünni mi, Alevi mi diye bakmadığını belirterek, “Burada herkes insandır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, komşudur, dosttur, kardeştir” dedi.

‘TÜRKİYE BU ÖRGÜTLER VASITASIYLA DİZ ÇÖKTÜRÜLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR’

Kimi zaman etnik kimi zaman da meşrep farklılıkları yüzünden milletin birbirine düşürülmeye çalışıldığını, bugüne kadar denenmeyen yolun, kaşınmayan hassasiyetin kalmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı olunamadığını, birlik ve beraberliğin zedelenemediğini kaydederek, “Milletimiz terör örgütleri ve onların destekleriyle istismar edilmeye çalışılan vatandaşlarımız arasındaki ayrımı daima titizlikle yapmıştır” diye konuştu. Vatandaşların “idam isteriz” sloganları üzerine Erdoğan, bu konudaki kanaatinin bilindiğini, katili affetme yetkisinin devletin olmadığını yönündeki görüşlerini anımsattı. Hayat tarzı tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Hayat tarzı tartışması üzerinden toplumun bir kesimini diğerine karşı tahrik etmek isteyenler yine ortada kaldılar. Milletimiz hangi kökenden hangi meşrepten hangi inançtan olursa olsun şunu gayet iyi görüyor; Türkiye terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır ve bu örgütler vasıtasıyla diz çöktürülmeye çalışılmaktadır.” dedi.

‘OYUNLARI TÜRKİYE’NİN SAHAYA İNMESİYLE BOZULMUŞTUR’

Türkiye'nin karşısına çıkamayanların, terör örgütleri aracılığıyla can yakıp arkadan hançerlemenin hesabı içinde olduğunu savunan Erdoğan, şunları kaydetti:

“İşte görüyorsunuz, adam gibi karşımıza çıkamayanlar, terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakmanın, bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler. Bizi bir dönem ‘DEAŞ’le mücadele etmiyor’ diye uluslararası alanda sıkıştıranların, ahlaksızca itham edenlerin, bu örgütün tepesine bindiğimizde bir anda karşımıza geçip, ‘daha ileriye gitmeyin’ demeleri boşuna değildir; ‘20 kilometreyi geçmeyin’ demeleri boşuna değildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz.”

Türkiye’nin DEAŞ'a karşı mücadelesinin süreceğinin altını çizen Erdoğan, “DEAŞ’a karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları ve bahaneleri, Türkiye'nin sahaya inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır. Görüldü ki bunların derdi, bölgeyi DEAŞ’tan ve diğer terör örgütlerinden temizlemek değil, tam tersine bölgenin, bitip tükenmeyen bir kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir. Ha DEAŞ, ha PKK, ha PYD, ha YPK, ha DHKP/C ve ilave ediyorum ha FETÖ hiç birbirlerinden farkı yok.Suriye’deki Irak’taki aAp, Kürt, Türkmen ve diğer guruplar onların oyununda kolayca geda edilecek piyonlar olabilir bizim için bu insanlar bin yıllık kaderdaşlığımız, akrabalığımız, soydaşlığımız olan kendimizden ayrı görmediğimiz kardeşlerimizdir” dedi.

 ‘BİZİ KENDİ İÇİMİZE SIKIŞTIRARAK BÜYÜK OYUNUN DIŞINA ATMA ÇABALARINA RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ’

Türkiye’de patlayan bombalarla, yapılan eylemlerle, Irak ve Suriye’de oynanan oyun arasındaki ilişkinin gayet iyi bilindiğini savunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bu tehditleri oralarda karşılanmazsak, oralardaki kardeşlerimizin güvenliğini, huzuru, refahını koruyamazsak, kendi evimizde mutlu ve müreffeh yaşama imkanını da bulamayız. Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Şunu bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız; Türkiye’nin güvenliği Gaziantep’te değil Halep’te, Hatay’da değil İdlip’te, Mersin’de değil Kıbrıs’ta, Kars’ta değil Nahçıvan’da, Artvin’de değil Batum’da, Trakya’da değil Balkanlar’da başlar, bunu böyle bilelim. Avrupa’da 5-6 milyon vatandaşımız yaşıyor orası rahat olmazsa biz de rahat olamayız. Bizi kendi içimize sıkıştırarak büyük oyunun dışına atma çabalarına rıza göstermeyeceğiz. Hem sahada hem masada olarak kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar aramakta kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Keçiören Metrosu'nun yolcu ücretinin 2,5 TL olarak belirlendiğini, metronun 15 Ocak’a kadar ücretsiz hizmet vereceğini belirtti. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya 2016’da 5 milyon turist kaybetti

SONRAKİ HABER

Meclis’te anayasa alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...