05 Ocak 2017 15:28

CHP milletvekili Sarıbal: Zeytin, afet kapsamına alınmalı

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Mudanya'daki zeytinlerde kar nedeniyle oluşan zararın üzerine, yaşananların aafet kapsamına alınmasını istedi.

Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; Bursa'da zeytin bahçelerinde yaşanan hasarın gözlemlerine dayanarak ciddi oranda olduğunu, 2090 Sayılı Afet Kanunu’nda yapılacak değişiklikle bu yaşananların da afet kanunu kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; zeytincilerin zararını yerinde öğrenmek için CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ve İlçe yöneticileri Mehmet Şamatacı, Sibel Gencer, Asuman Çelenk, Ercan Samastı ile Mudanya’nın Esence(Eşkel), Yalıçiftlik köylerinde ve Trilye, Kumyaka meralarında çiftçilerle görüştü.

30 Aralık Cuma gecesi, yoğun kar nedeniyle zeytin bahçelerinde oluşan zararı öğrenmek için incelemelerde bulunduklarını söyleyen Sarıbal; karın etkisiyle zeytinde verim kaybı yaşanacağını vurguladı.

YAPILMASI GEREKENLER 

2090 sayılı Afet Kanunu’nun bir an önce değiştirilip iklim değişikliği ve buna bağlı afetlerin yoğunlaşması göz önüne alınarak çiftçinin zararının giderilecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Sarıbal şu önerileri getirdi: 

* Tane zeytine ve zeytinyağına, üreticiye ulaşacak şekilde destekleme yapılmalıdır.

* Tarsim Tarım Sigortaları Kurumu’nun doğal afet risklerini( zeytin için; kar yükü, soğuk, üşüme, don, lodos, yağıştan dolayı döllenme eksikliğini) azaltacak bir uygulamaya acilen geçmesi gerekmektedir. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ömerli Belediye Eş Başkanı Süleyman Tekin tutuklandı

SONRAKİ HABER

HDP: Saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...