05 Ocak 2017 15:21

Enflasyon daha da artacak 

Merkez Bankası, enflasyonun artış göstereceğini açıkladı.

Paylaş

Merkez Bankası (TCMB) enflasyonun kur, enerji fiyatları ve vergi zammı nedeniyle yükseldiğini belirterek “Tütün ürünleri fiyatlarındaki artış ay içine yayıldığından vergi artışının etkisi, daha sınırlı olmakla birlikte ocakta da gözlenecek” dedi.

Merkez Bankası (TCMB) tüketici fiyatlarının aylık yüzde 1.64 arttığı, yıllık enflasyonun 1.53 puan yükselerek yüzde 8.53 olduğu aralık ayı fiyat gelişmeleri raporunda şu açıklamaları yaptı:

* Gıda yıllık enflasyonu işlenmemiş gıda kaynaklı olarak yükseldi.
* Enerji grubu yıllık enflasyonundaki artış döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak sürdü.
* Başta tütün ürünlerine yönelik olmak üzere son dönemde yapılan vergi ayarlamaları da enflasyon üzerinde belirgin bir yukarı yönlü etki yaptı.
* Aralık ayında TL’deki değer kaybının etkisiyle çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi yükseldi.
* Tütün ürünleri fiyatlarındaki artış ay içine yayıldığından vergi artışının etkisi, daha sınırlı olmakla birlikte ocak ayında da gözlenecektir.
* Aralık özellikle TL’deki değer kaybına bağlı olarak tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskılarının güçlendiği bir dönem oldu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kaynak: Çok büyük kıyım hedeflendiği anlaşılıyor

SONRAKİ HABER

İzmir’deki siyasi partilerden saldırıya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...